Bővebben: GYERMEKVÉDELMI TESTÜLETA Dévai Szent Ferenc Alapítvány a Szent Ferenc Alapítvánnyal egyetértésben létrehozott gyermekvédelmi szakmai testületet, amely szakmailag értékeli, szükség esetén kivizsgálja az ügyeket és megoldási javaslatot tesz, amennyiben szükséges a romániai hatóságok felé megteszi a bejelentést.

Bővebben: Gyermekvédelmi jelzőrendszerA Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. biztosítja az áldozatok és bejelentők számára a teljes diszkréciót az Európai Unió által előírt adatkezelési szabályok figyelembevételével. A küldött jelzéseket gyermekvédelmi szakmai testületünk szakmailag értékeli, szükség esetén kivizsgálják az ügyeket és megoldási javaslatot tesznek, amennyiben szükséges a romániai hatóságok felé megteszik a bejelentést.
Jelzést küldhetnek a Szent Ferenc Alapítvány házaiban korábban, illetve most nevelkedő gyermekek, az ott dolgozó munkatársak, nevelők, önkéntesek.

 

Bővebben: NYILATKOZATA Dévai Szent Ferenc Alapítványt Magyarországon alapítottuk 2002-ben, elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák, napköziotthonok támogatására. Alapítványunk segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, a beiskoláztatásában, a pályaválasztásban, a szakmai képzésben, számukra munkahelyek létrehozásában. Az alapító okiratban megfogalmazott céljaink között szerepel a gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, védelme.