Bölcs párbeszéd...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_La_Fontaine.jpgEzen a napon, 1621-ben született Jean de La Fontaine francia író, meseíró. († 1695) Vidám, bölcs mesék, történetek szépen megírva, oktatták, nevelték évszázadokon keresztül az egymás után jövő nemzedékeket! Ezeket a meséket ma is érdemes elolvasni, meghallgatni, mert nemcsak szórakoztatnak, hanem e kusza, összevissza világban járható utat is mutatnak! A tücsök és a hangya történetét hallgassuk meg, szeretettel emlékezve a nagy íróra.

12.00 Torna! A mesében minden királyfi megtalálja - előbb-utóbb - a maga hétfejű sárkányát, melyet tetszik - nem tetszik, kemény küzdelemben, ügyességgel, fortéllyal le kell győznie! A diadalt, a hírnevet, a tündérszép királylányt nem a bevásárló központban szerzik be, hanem kemény testi, lelki, mentális erővel megvívott, sokszor véres diadalban! A szívós, kitartó küzdelemhez a bátorság mellé kell az állóképesség, a nehézségeken átsegítő testi, lelki egészség, erő! A bajvívó lovagok is rendszeresen edzettek, minden csatára keményen felkészültek! Életed küzdelmeihez szükséged van a testedre!
18.00 Szentmise! Tanítását "példabeszédekben mondta el Jézus a népnek, s példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk." Mt 13,34 Egy - egy tanító jellegű történet pl. a tékozló fiúról, vagy a bajban lévő emberen segítő szamariai kereskedőről, mindenki számára érthetővé teszi mesterünk gondolatait. E szentmisében azért imádkozunk, hogy okosan, szépen ki tudjuk fejezni egymás előtt mondanivalónkat! Milyen jó lenne, ha nemcsak megértenénk egymás gondolatait, hanem bölcs párbeszédben azokat együtt tovább is tudnánk gondolni, hogy világunkat megszépítő, lakhatóvá tevő tettek, cselekedetek fakadjanak belőlük.
Szeretettel, 
Csaba t.
2020. július 8.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az ember nagysága pont az, hogy Isten nem rabszolgának vagy egy eszköznek tekint minket, hanem szabadon meghív mindannyiunkat, hogy a társai, a munkatársai legyünk a világ továbbteremtésében. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 13. csütörtök, Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ha teret engedtek volna...

Az inkvizíció kialakulása a XII. századra tehető, és kezdetben azok ellen irányult, akika társadalom alapvető értékeit, létalapját erőszakosan támadták, például a házasságot, a családot, az államot, némelyek egymást is megölték, hogy bizonyítsák a lélekvándorlásba vetett hitüket.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube