Háromnapos online lelkigyakorlatra hívlak!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_122039755_1957081231100398_7919643203070309615_n.jpgA XXI. század embere rabságban szenved! A három M rabjai vagyunk: Most, Mindent, Magamnak! Az önzés hihetetlen erővel támadja, fojtogatja a nemzeteket, a társadalmakat! Sajnos, a koronavírusos időszak nagyban elősegíti az egoizmus terjedését. Nem látogatjuk egymást, nem fogunk kezet, nem puszilunk meg senkit, félve nyúlunk egymás holmijához, nem adunk kölcsön semmit, begubózunk, magunkba vagyunk, a magunk gondjaival foglalkozunk. Nagyon veszélyes időszaknak tartom ezeket a heteket, hónapokat, különösképpen a gyerekekre nézve.

Testünket, lelkünket, de a kisebb - nagyobb közösségeket is megfojtja ez a koronavirusnál veszélyesebb, alattomos, mindenhová beszivárgó 3M! Ha monitorizálnánk az általa megfertőzött embereket, társadalmakat, döbbenten látnánk, hogy korunk legtöbb problémája ide vezethető vissza! Hogy e valós veszélyekre felhívjam a figyelmet, szeretnék egy háromnapos tridumot tartani, természetesen online, amelyre mindenkit örömmel várok. A lelkigyakorlat most csütörtökön, pénteken és szombaton este 18.00 órától a szentmise keretében lesz megtartva! Október 22-23- 24, a három napnak a témája: Most, Mindent, Magamnak.
1. Most: Nem érdekel a múlt, nem akarunk tanulni még a saját hibáinkból sem, de a holnappal sem foglalkozunk, tudatosan sporttal, tanulással, anyagiak spórolásával nem készülünk a holnapra! Itt és most jól érezzük magunkat, a többi nem számít!

2. Mindent akarok birtokolni, élvezni, elfogyasztani! Tányéromba nem annyit teszek amennyi jólesik, hanem mindent el akarok venni! Nem a maximális fogyasztás egy bölcs autótervező mérnöknek a célja, hanem az optimális fogyasztás, az egységnyi üzemanyaggal elérhető sebesség, lóerő! Nekünk nem elégetnünk kell a világot, nem azért élünk, hogy együnk, birtokoljunk, hanem azért élünk s használunk anyagi javakat, hogy szép, örömteli, termékeny életünk legyen!

3. Magamnak: Sajnos az emberek nemcsak elsodródnak egymástól, hanem tudatosan el is távolodnak társaiktól! Félelmetes, hogy gyermekeinknek e járványos időszakban azt kell mondanunk, hogy senkinek semmit ne adj oda, sőt meg se engedd, hogy hozzáérjen más a te dolgaidhoz az iskolában vagy a játszótéren, de te se érj semmihez amit más megfogott! Ezerrel folyik intézményes keretek között az önzésre való nevelés! 

Kapaszkodjunk Krisztusba, ki nem csak ismerte a prófétákat, a törvényeket, de idézte is őket, ugyanakkor minden szavunkra, cselekedeteink jövőbeni hatására is figyelmeztet bennünket! Ugyanakkor arra is kér, hogy ne olyan kincseket gyűjtsünk amit a rozsda szétrág és a moly elemészt, hanem lelki kincseket, olyanokat, amelyek megmaradnak az örök életre! Jézustól megtanulhatunk közösségben élni, mindenhova testvéreivel megy! A Kánai lakomától az Utolsó vacsoráig mindenben együtt van a barátaival, tanítványaival! Jézus útja a mi utunk! Vegyük fel a harcot a világunkat fojtogató önzéssel, a 3M pandémiával!
Szeretettel biztatlak, gyertek, gondolkodjunk együtt, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube