2020. február 24. – Hétfő, Szent Mátyás apostol

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_1502172_852442871477517_265619353676002742_o.jpgA létért való küzdelem ott zajlik a szemünk előtt, adok és kapok, keményen! Ez az egyetlen valóság mit látunk, magunk körül, sokszor a saját bőrünkön tapasztalunk, és akkor Jézus a szemünkbe néz és azt mondja: "Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást"!
A döbbenetes az, hogy mi valóban elkezdjük szeretni egymást!! Makacskodunk, közben duzzogunk, bántjuk is egymást, de mintha egy kemény rugó állítana talpra! Ha le is térünk a szeretet útjáról, mégis mint fáradt vándor a szállásra, újból és újból visszatérünk Krisztus örök, szép parancsához, a SZERETET PARANCSÁHOZ!!
Mondhat józan eszünk bármit, lelkünk mélyén vágyunk arra a békés kikötőre, hol béke, szeretet, jóság, irgalom honol....
Uram, nem lázadok parancsod ellen, lenyelek minden békát és szeretek! Most nem azért vagyok jó másokhoz, mert jó szeretni, hanem azért mert Te kéred, és tudom, hogy drága parancsodnak teljesítése világunkat jobbá teszi! Fáj szeretni és én mégis szeretek, nem mert képmutató vagyok, hanem mert Isteni parancsod az én drága iránytűm az éjszakában!!
Szeretettel,
Csaba t.
Kép: gratulálok Máté Bencének a csodálatos felvételhez.
Evangélium
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!”
Jn 15,9-17