Ne ölj!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_335909_678691873_big.jpgNe ölj! Annyira egyszerű, világos parancs! Lépj hátra, távolodj el a másiktól, ne érezze ő azt, hogy te kívánod a házát, a mezejét, vagy másféle jószágát, még az altalaji kincseit se, és akkor béke lesz! 

A kapzsiság fegyvert ad a kezedbe, és te fegyver által fogsz elpusztulni! Elégedj meg azzal amid van, és kemény munkával - a becsületes kereskedés is az - szerezd meg mindazt amire szükséged van, ne légy vérző seb Isten alkotta gyönyörű világban!
Van járható út a békéhez, az aranykor, Isten országa nem mögöttünk van hanem előttünk, bízzunk a szeretet Istenében és ő vezetni fog. A mi Istenünk nem a sci-fi filmek világából szól hozzánk, Krisztus lehetetlent nem kér, mi nem egy utópiát kergetünk mikor nap mind nap a Miatyánk imát mondva kérjük, hogy: Jöjjön el a te országod! Mi nem a világ végére készülünk, hanem Jézus Krisztus második eljövetelére, a szeretet teljes Isten Országának diadalmas kiteljesedésére! 
Nem a kétségbeesés, nem a sírás lelkét kaptuk hanem Isten teremtő Szentlelkét, ezért szilárd hittel az ukrán, az orosz, és a világ valamennyi népével együtt imádkozzunk egy igazságos békéért, amely egészen biztos, hogy a miénk lesz! Csatlakozzunk az ukrán püspöki kar imahadjáratához:
Irgalmasság rózsafüzére az igazságos békéért – Az ukrajnai püspöki konferencia elnökének felhívása
Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2024. április 19-én az igazságos békéért mondott közös imára hívja a híveket.
Krisztusban szeretetett testvéreim! Krisztus feltámadt!
Lukács evangélista közvetítette felénk Jézus biztatását: szüntelenül imádkozzunk, és ne csüggedjünk el. A frontvonalról érkező hírek és az infrastrukturális létesítmények támadása ellenére ebben a hazánk számára nehéz időszakban Egyházunk továbbra is imádkozik, az igazságos békéért könyörög az Úrhoz. Köszönetet mondok mindenkinek, aki a lelki síkon folytatott harcban kitartóan helyt áll, hiszen tudjuk jól, hogy ez ugyanolyan fontos, mint a honvédőké.
Minden hívőt arra biztatok, hogy 2024. április 19-én, pénteken 15 órakor (k.i.) csatlakozzon az irgalmasság rózsafüzéréhez! Ahol megoldható, ott közösségben mondják el az imát! Aki ebben az időpontban dolgozik vagy otthon van, az ott mondja el a rózsafüzért, ahol éppen tartózkodik.
Ugyanezen a napon gyakorolhatjuk a lemondást vagy az irgalmasság egy-egy cselekedetével hozzájárulhatunk az imaszándékhoz. Aki szeretne, és van rá lehetősége, az böjtöt is tarthat. A betegek pedig ajánlják fel szenvedéseiket az Úrnak!
Isten áldjon meg mindenkit a lelki küzdelem útján!
+ Vitalij Szkomarovszkij
Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala
Fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye; Pexels.com
Magyar Kurír