Tudósítónk van Pekingben!

Márton Katalin személyében a Szent Ferenc Alapítványnak élő tudósítója van Pekingbe, nagy szeretettel várjuk a híreket, szép képeket, melyeket folyamatosan felteszünk a honlapra.

Isten óvja a jószándékú sportolókat, legyen áldás az óriási erőfeszítéseken. A világ népeinek e hatalmas találkozója is, vezessen Isten Országának eljöveteléhez.

Cs.t. 

ImageKínai püspök is vitte az olimpiai lángot

 

 

Helyi idő szerint augusztus 5-én, kedden este megérkezett az olimpiai láng Pekingbe. A szervezők felkérésének eleget téve egy szakaszon Peter Fang Jianping tangshani püspök vitte a lángot.


A hírt a katolikus UCAN-News hírügynökség tette közzé. A szervezők a felkéréssel megfogalmazásuk szerint tiszteletüket és köszönetüket akarták kifejezni azért a tevékenységért, amelyet az Egyház a társadalom érdekében végez. A 2000-ben a pápa hozzájárulásával felszentelt Jianping püspök egyházmegyéje igen nagy segítséget nyújtott a Szecsuán tartományt sújtó májusi kínai földrengés károsultjainak.


A püspök szívesen tett eleget a felkérésnek, és elmondása szerint igen sok hívő is nagy örömmel fogadta, hogy ő is résztvevője az eseményeknek.


Magyar Kurír