Sok, szép, új dolog...

maj25.jpgHa egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Ha egy katolikus protestánssá válik, sok értékes hittételt le kell nyesnie, pl. meg kell tagadnia Mária-hitét, nem járulhat szentáldozáshoz nap mint nap az Úr asztalához, nem hallhatja megnyugtatóan egy felszentelt pap közvetítésén keresztül, hogy Isten megbocsátotta bűneit...
De ha egy protestáns válik katolikussá, akkor hihetetlen sok, szép, új dologgal lesz gazdagabb. Semmiről nem kell lemondania, semmit nem kell megtagadnia, hanem egy új, tágasabb világba léphet be, ahol egymilliárd testvér vár reá.
Vajon elvárhatná-e tőlünk az Isten, hogy mi magunk döntsük el, hogy a számtalan újabb alapítású egyház és szekta közül melyik az igazi, amikor mindenhol találhatunk nagyszerű értékeket, de visszásságokat, gyengeségeket is, ahogyan a mi Egyházunkban is?

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Ha van valahol egy gyerek, aki azért sír, hogy vegye már valaki ölbe, ne hagyják egyedül a sötétben, akkor egész biztos, hogy valahol van egy nő is, egy férfi is, aki pedig azért sír, hogy úgy ölbe venne ő is valakit, úgy dédelgetne már ő is valakit. És egész biztosan van valahol egy otthon, amelyik azt szeretné, hogy a pókhálós csendjét fölverje a gyerekkacaj.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. május 10. péntek, Ármin és Pálma napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Választás

A következő vádat a bal lator is megfogalmazta a keresztfán: ha igaz, hogy Jézus olyan sok csodát tett életében, miért nem mentette meg önmagát a szenvedéstől?
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube