Bűnbánati zarándoklat 2019

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_visegraditemplom.jpgKeresztény tanösvényre hív a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Böjte Csaba

 

 
 
 
 
Csaba testvér elmélkedése:

 

Keresztény Tanösvény címmel szeptember 15-én a keresztény hit alaptanításait átismétlő videósorozatot indít Böjte Csaba. Az erdélyi ferences szerzetes mindezt Visegrádon, az általa létre hívott zöld zarándoklat záró szentmiséjén adta hírül augusztus 17-én.
Erdő Péter bíboros, prímás az idei pünkösdhétfőn a misszió évét hirdette meg a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus harmadik, egyben utolsó előkészítő esztendejeként. Ez szolgáltatta az alapötletet Csaba testvér számára, hogy hetente jelentkező videósorozatot indítson az előkészület részeként, hitmélyítő és missziós céllal.
„Európában, ha felgyújtanak egy templomot vagy ledöntenek egy keresztet, az fáj nekünk, de ennek ellenére a kereszténység lényege nem mindig egyértelmű és ismert előttünk” – tapasztalja a ferences pap. Ezért arra gondolt, hogy „negyven hét alatt mi, felnőttek kicsit ismételjük át azt, amit gyermekkorunkban hittanórán tanultunk”.
Az első tíz héten a Hiszekegyet gondolhatják át, akik Böjte Csabával és háromperces videóival tartanak. Ezután tíz héten keresztül az lesz középpontban, hogyan vezet bennünket Isten a tízparancsolat útján, majd tíz hétig a szentségekről esik szó. Végül – ugyancsak tíz héten keresztül – az kerül elő, hogyan találkozhatunk itt, a földön Istennel az imádságban, a Szentírásban, a liturgiában, a szentmisén.
Böjte Csaba azt szeretné, ha akár a kereskedelmi televíziók is leadnák e hétről hétre jelentkező rövid összeállításokat vagy foglalkoznának velük, a katolikus médiumok pedig a hét folyamán mélyebben is megtárgyalnák, az emberekhez közelebb hoznák az adott hét témáját. A Magyar Kurír és az Új Ember is csatlakozik a Keresztény Tanösvényhez, minden héten segítünk átismételni olvasóinknak hitünk alapjait.
A zöld zarándoklatról szóló beszámolónkat itt olvashatják.
Fotó: Merényi Zita
Agonás Szonja/Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 21. szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube