Nagyobb szeretete senkinek nincs, mint aki életét adja övéiért!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_122484301_1962308493911005_8114719949493892600_n.jpg"ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan." 

Lk 13,1-9

Minden kornak megvan a maga hangulata, lelkülete, divatja, de megvan a maga sajátos bűne is! A XXI. század emberének talán a magának valóság, az önzés a legnagyobb bűne!
Régebb a faluközösségek, a népek, az országok, az egyházak valamilyen módon egységbe kovácsolták az embereket, egy zászló, egy jelszó, egy hitvallás mentén közösséggé formálták!  Sajnos nagyon megosztottá váltak a nemzetek, a népek, de itt gondolhatok az orvostársadalomra vagy a történészekre, de akár a papokra is! Ma azt látjuk, hogy a társadalom legalapvető sejtje is kezd széttöredezni, már nincsenek több generációs nagycsaládok, de a hozzánk bekerülő gyerekek története azt bizonyítja, hogy még a kis családok is nagyon törékenyek! Mindenki csak magára gondol, a maga önző érdekeit szolgálja!
Erre az amúgy is beteg társadalomra most rászakad a Koronavírusos időszak, melynek jelszava az egymástól való eltávolodás! "Ne adj oda semmit a másiknak, ne nyúlj ahhoz  ami nem a tied, ne érints meg senkit, semmit ne fogj meg mihez más is hozzáért!" Az óvónénik, a tanárok, a szülők ezt mondják naponta többször is a felnövekvő generációhoz! Ha valaki köhög, elesik, azt kiközösítik, karanténba zárják, nem lehet látogatni, még a temetésére sem lehet elmenni, holmiját, hagyatékát elégetik! Itt és most, csak én számítok!
Nagyobb szeretete senkinek nincs, mint aki életét adja övéiért! Ha nem ügyelünk, lassan fényévekre sodródunk ettől a jézusi eszmétől!  Ezért is bíztatok mindenkit, hogy tudatosan ápoljuk kapcsolatainkat, szeretteink, rokonaink, barátaink kezét ne engedjük el, ahogy lehet tartsuk a kapcsolatot akár a telefon, vagy internet felhasználása által is!
Jézus Krisztus egészen biztos, hogy nem koronavírusos, nem kell tőle félni, imádkozzunk, vegyünk részt akár online módon is a szentmiséken, közös Szentírásolvasáson, imádságokon! Ha Istennel való kapcsolatunk elmélyül, akkor képesek leszünk a járvány megszűnése után egymásra találni, a közösségeket újraépíteni! 
Az önzés, a magunknak való elhatárolódás bűnét ne engedjük belopózni, fészket rakni az életünkbe! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Evangélium
Abban az időben odajött Jézushoz néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus az áldozat vérével vegyítette. Erre Jézus megjegyezte: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, mivel így jártak? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan. Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony és megölte őket, bűnösebbek voltak a Jeruzsálemben élő többi embernél? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan.” 
Aztán egy példabeszédet mondott. „Egy embernek fügefa volt a szőlőjében. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. Erre így szólt vincellérjéhez: Idejárok három év óta, hogy gyümölcsöt keressek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki! Miért foglalja itt a helyet? De az így válaszolt: Uram, hagyd meg még az idén. Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre. Ha mégsem, akkor kivághatod!
2020. október 24. – Szombat

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube