Irgalmasság iskolája 14

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_12957618_1101812696527078_8997364703248366737_o.jpgAz irgalmasság lelki cselekedetei:

7. az élőkért és holtakért imádkozni.

 

 

 

Csaba testvér elmélkedése- videó:
Istennek hála, elérkeztünk az Irgalmasság Iskolája utolsó állomásához! A tizennegyedik irgalmassági cselekedetben az egymás lelki támogatását kéri tőlünk anyánk az Egyház! Összetartozunk, egy nagy családot alkotunk, együtt indulunk és együtt is kell célba érjünk mennyei Atyánk Országába! Jézus Krisztus apostolainak mondta: gyertek legyetek emberhalászok! Az Irgalmasság Iskolájának utolsó állomásán, az egymásért végzett csendes, közbenjáró imádság!
Emlékszem, mikor felszenteltek, a püspököm azt mondta, hogy most már az Egyház nevében imádságos áldást oszthatunk, az én szívem csordultig megtelt örömmel! Gyulafehérváron felültem a vonatra és elmentem Csíkszentdomokosig, édesapám szülőfalujáig. Onnan gyalog, mezítláb mentem papi ruhámban Csíksomlyóig, hogy Mária lábánál bemutathassam életem első szentmiséjét! Mentem a falvakon keresztül és minden szembejövő embert csendben, magamban, imádságos szeretettel megáldottam! Hatalmas öröm töltötte el a szívemet, jó volt áldva áldásként szülőföldemen gyalogolni! Ugyanazt tapasztaltam, mind mikor egy kibicsaklott végtag, forgó a gyógymasszőr keze alatt a helyére pattan, világosan éreztem, hogy megtaláltam az életem célját, értelmét, legszebb feladatát: jó volt élő áldássá válni, Isten drága simogatása lenni embertársaim számára! Kímondhatatlan öröm volt sajgó talppal odaállni nemzetünk kegyhelyén az oltárhoz, és imádságos szeretettel elkezdeni testvéreimért a legértékesebb imádságot, a szentmisét, békés egyszerűségben bemutatni Jézus Krisztus keresztáldozatát!
Az Irgalmasság Cselekedetei gyógyít, felemel, erőt ad! Az irgalmasság erényével nem csak másoknak teszek jók, hanem elsősorban magunknak, mert Jónak lenni jó! A legcsodálatosabb dolog, az emberhez legméltóbb feladat ezen a földön Irgalmas szeretettel körbejárni, testvéreinkért imádkozni, szerényen jót tenni mindenkivel!
Kezdjük el gyakorolni tudatosan ezt a csodálatos irgalmassági cselekedetet! Most, hogy elolvastad ezt a kis levelet, állj fel és nézzél rá mosolyogva a legelső emberre akivel találkozol, és mondj el érte egy fohászt, csendben kérd Isten áldását az ő életére! Légy Teremtő Istenünk gyógyító szeretetének hordozója!
Imádkozzunk élő és elhunyt ismerőseinkért, testvéreinkért nagy szeretettel, 
Csaba t.