Ima a tanév végén!

b_300_300_16777215_00_images_stories_IMG_3413.jpgCsíksomlyói Szent István házunkba is betértünk, itt is nagyon  vakációs hangulat fogadott, nagy-nagy kacagás közepette nézegették a fiatalok az elmúlt tanév képeit!!! Velük nézegettem én is az általuk készített tarka-barka fotókat, és csendben imádkoztam értük: 

"Uram Istenem, te teremtetted ezeket a ránk bízott csodaszép fiatalokat, nagyon szereted őket, hisz meghaltál értük a kereszten! Tudom, hogy szeretnéd megosztani velük a magad isteni boldogságát! Ezért mondod nekik is: "Azt akarom, hogy az én örömöm a ti örömötök legyen. és örömötök teljes legyen” Jn 15,9
Teremtőnk hiszem, hogy meg akarod osztani velünk a világ továbbteremtésének a csodálatos örömét, a becsületes munka, az alkotás felemelő érzését! Azt  akarod, hogy a fiatalok, a világ titkait kitartóan fürkésszék, tanuljanak és felnőjenek oda, hogy az éhezőknek ők maguk adjanak enni! Azt akarod, hogy a bölcsen megalkotott gépeinkkel, az iskolákban megszerzett tudásunkkal, a világ egészének nem ártó technológiával sarjasszák, növesszék az áldott anyaföldben a krumplit, a búzát, növeljék nagyra szülőföldünk zöld gyepén a haszonállatokat, hogy jusson bőséges táplálék minden ember asztalára.  
Szeretnéd megosztani fiataljainkkal az örömszerzés örömét is, ezért ma is hívod őket, hogy imádkozva, önmaguk képzésével ajándékká, a Te jóságos áldásoddá váljanak ezen a földön! Gondviselő jósággal küldöd, hogy vigasztalják a szomorúakat, gyógyítsák irgalommal a betegeket, a világ titkait megismerve felnőjenek oda, hogy az iskolákban, egyetemeken ők maguk bölcsen tanítsák az utánuk jövő nemzedékeket!
Az élet továbbadásának az örömével is szeretnéd megajándékozni a XXI. század fiataljait! Isteni hatalommal szólsz hozzájuk: "Szaporodjatok, sokasodjatok, hajtsátok uralmatok alá a földet!" Tapasztaljátok meg az élet befogadásának, hordozásának, és végül kitárt szívvel való útra bocsájtásának az örömét, egy igazi élettárs gyöngéd szeretetét, kivel egymást is megajándékozhatjátok aranyos kisbabákkal, akiket aztán jóságos szülői szeretettel büszkén felnevelhettek. Őket felnevelve, gyámolítva, öreg korotokra gyámolítóitokká válnak! 
Jézus Krisztus tudom, hogy ajándékaidnak tárháza végtelen, s azt akarod, hogy minden egyes ránk bízott gyermek áldva, áldássá váljon itt a Kárpát-medencében és a nagyvilágban egyaránt! Hiszem, hogy a nagyra nőtt gyermekeink sikereiből fakadó őszinte örömük láttán velünk együtt újjongsz, és én életem végén semmi mást nem szeretnék, mind veled áldani az Atyát, aki szeretettel megosztotta a kicsinyekkel az irgalmas jóságból, a becsületes kitartó munkából fakadó isteni örömét velünk. 
Kedves nevelő társam, hosszú volt a tanév, tudom, hogy te is fáradt vagy, de hidd el jó úton járunk, ne add fel az álmodat! Szolgáljuk kisebb testvéri alázattal a legkisebbeket! Neked is adjon erőt Jézus Krisztus ígérete: „Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap; most, ezen a világon otthont, testvért, anyát, apát, gyermeket és földet – bár üldözések közepette –, az eljövendő világban pedig örök életet." Mk 10, 28  
Szeretettel, 
Csaba t.