A fegyencek himnusza!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_60234133_2309101712446070_3534260542711529472_n.jpgMi felnőttek sokszor úgy gondolkozunk mint a gyermekeink! A mesében vannak Hófehérkék és vasorrú bábák, talpig becsületes királyfiak, és gonosz, tüzet okádó sárkányok, és ők egymásnak ádáz ellenségei, nincs párbeszéd, kiengesztelődés!! A legtöbb mai film is arról szól, hogy a jó találkozik a rosszal és végül komoly harcok után a jó diadalmaskodik, a rossz elnyeri méltó jutalmát!! Egy statikus világban gondolkodunk, hol a szereplők nem párbeszédet folytatva egymást megismerik, hanem kérlelhetetlen csatában legyőzik ellenfeleiket!! Sajnos egymást is, de sokszor magunkat is betuszkoljuk e képletbe, és ebből fakadnak a véget nem érő gondjaink!!

 

Jézus Krisztus arról beszél, hogy az eldobott kő szegletkővé válik! Mellette Zakeus, Mária Magdolna, de akár az apostolok fejedelmei Szent Péter, Szent Pál is a sötétség udvarából képesek átvezetni az életszentség ragyogó palotájába!! Annak idején kíváncsian figyeltem, hogy az árva, utcáról közénk jött gyermekeket képesek vagyunk-e átvezetni a félelem, a csibészkedés partjairól, a kitartó tanulás, a bizalomból fakadó szófogadás, az értelmes, kibontakozó élet pályájára?? Az elmúlt évtizedek az bajban lévő gyermekek között, Krisztus tanításában, módszereiben való hitemben megerősítettek!! Hiszem és vallom, hogy Isten selejtet nem teremt, mindannyian képesek vagyunk szeretetben, békében jókká válni, mert igenis jónak lenni jó, szeretetben élni gazdagság, fény, ragyogás még akkor is, ha szeretetünket nem viszonozzák!
Természetesen bennem is felmerül a kérdés, hogy laboratóriumi körülmények között ami a gyermekek világában igaz, az vajon a felnőttek világában is érvényes-e? Vajon a hétpróbás elítélt fegyencek számára lehet hirdetni eredményesen az evangéliumot, számukra járható Jézus Krisztus szeretet útja akár bent a fegyház falai között is?? Több börtönt, fegyházat is meglátogattam, beszéltem elítéltekkel, fegyházőrökkel, nagyszerű parancsnokokkal és mindezek után szilárdan hiszem, hogy a szeretet útja nem néhány rendkívüli ember külön saját ajándéka, hanem mindannyiunk számára járható gyönyörű szép út!!
A balassagyarmati fegyencek által írt, hangszerelt és előadott dal, mely a Szent Adorján életéről ugyancsak általuk szerkesztett és előadott muzikel végén hangzott fel először, az előadó termet megtöltő rokonok, vendégek előtt nem csak engem, hanem úgy gondolom, hogy mindannyiunkat meggyőzött arról, hogy van remény, az emberiség nem sárkányfog vetemény, pusztulásra váró szégyene a földnek hanem Krisztus által megváltott, Isten halhatatlan nagy családja! Nem csak hiszem, hogy a kölcsönös tiszteletből, szeretetből sarjadó párbeszéd képes lerombolni bennünk és körülöttünk magasodó falakat, képes járható hidat verni ember és ember közé, hanem bennem vágyat is ébresztett, hogy létrehozzuk közösen a századik báránynak otthonát, egy olyan aklot, mely minden megfáradt felnőtt számára nyitva áll!
Szeretettel ajánlom a csatolt videoklipet, melyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre írt, szerkesztett és előad, remélem e nem mindennapi alkotás a ti szíveiteket is örömmel fénnyel fogja eltölteni!

Azért imádkozom, hogy házainkat, tereinket betöltő sláger legyen e szép dal! 
Örömteli szívvel, 
Csaba t.
A videoklip A Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre által írt Szent Adorján életéről szóló színdarab egyik zenéjére készült.
Zongorán közreműködött Várnagy Andrea zongora-művésznő.
A klipp egy szabadulás-történetet mutat be, mely azt szimbolizálja, hogy a fogvatartottak a reintegrációs alkotó munkájuk által felszabadulnak, kvázi kiszabadulnak bezártságukból. A váltakozó képek bemutatják a kontrasztot a dalban is megénekelt két világ között, a felemelkedést, elismerést, melyet a darabban játszó művészek átélhettek a József Attila Színházban, ahová kitartó munkájuk révén eljuthattak, kivívva mindannyiunk elismerését, megbecsülését. A klip négy helyszínen játszódik: Az Opera Zongoratermében, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön falai között, a József Attila Színházban és a Dévai templomban. Szereplőként Várnagy Andrea művésznő és a Fogvatartottak színjátszói mellett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei és Böjte Csaba testvér is feltűnnek. 
A forgatásokban és az utómunkákban segítségünkre voltak a dévai gyermekek akik a Gyermek Jézus Stúdió munkatársai.
Írta: Török László
Stáblista:
Rendezte: Török László
Fényképezte: Török László, Nitu Alexandru, Pap Botond, Lambert Iván
Vágta: Fábián Zsolt Imre, Pap Botond
Fényelte: Nitu Alexandru
Gyártásvezető: Fábián Zsolt

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten nem egy nagyszakállú Úr, aki unatkozik a mennyek országában, és néha lenéz ránk a földre. Ő jobban szeret bennünket, mint mi saját magunkat. Meghalt minden egyes emberért a kereszten, mikor én magamért még egy kis áldozatra is nehezen vállalkozom. Ezt átélni, erre tudatosan figyelni, nagyon szép. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 5. szerda, Krisztina napja van. Holnap Berta és Bettina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az evangélium...

Az evangéliumon kívül sehol nem érvényesül ilyen tisztán az elv, hogy minden emberegyenlő Isten előtt. Akinek származása miatt az élete nehezebb, annak a Jóisten ezt betudja, akinek a megismert hit fényében világosabban kellene látnia, annak szigorúbb lesz az ítélete – nagyon sok keresztény fog azért szenvedni, mert nem keresztény módon élte az életét.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube