10. Keresztény tanösvény: Hiszek a test feltámadásában

b_300_300_16777215_00_images_stories_10687081_10204205748001526_4403341972350972706_n.jpgElérkeztünk a hitvallásunk által megfogalmazott utolsó igazságához!! És ez az igazság a véges földi létünket kitágítja a Végtelenre! Nincs határ!!  Jó elindulni Jézus Krisztus által kinyilatkoztatott igazságok fényében! S e krisztusi ragyogásban járva, határtalan öröm tölti el a szívemet!!

Mi a test? Mi a lélek!? A választásnál mindenki arra bíztat, hogy hallgassunk a lelkiismeretünkre? De mi a lelkiismeret? Hol van? Ki látta ezt a biztos iránytűt, mely mindannyiunknak oly sok morális kérdésben utat mutat, irányt szab!! Természetesen letérhetünk az általa mutatott útról, de az feszültséggel jár, szomorúságot, betegséget szül a testünkben!! Van valamink, ami vezet, meghatároz és amit nem tudunk megfogni! Ma egészen biztosra állítják a tudósok, hogy az érzelmek, a gondolatok, félelmek, örömök anyagi testtel bírnak, ezért érzékelhetők, mérhetők, kimutathatok!! 
Hiszem, hogy nagy áttörések előtt áll a tudomány, hiszem, hogy a test és a lélek sokkal szorosabb egységet alkot, mint amennyire azt mi el is tudnánk képzelni!! Ezért is leborulok és hittel megvallom, az örök életbe, a feltámadásba vetett keresztény hitemet!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

Böjte Csaba ofm gondolata

„A sötétség nem valami. A sötét a fény hiánya. A pokol a szeretet és a jóság hiánya, Isten hiánya. A poklot, az örök büntetést nem az Isten teremti, hanem az ember teremti istentelen életével.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 20. csütörtök, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A rossz úton járó ember szenved...

A rossz úton járó ember szenved saját rosszasága miatt már itt a földön is.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube