Kolozsvár ismét zenés-fáklyás felvonulással ünnepli Mátyás király születésnapját

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_matyas_teren.jpgJó nekünk... Tegnap egy vadonatúj érseket adott a jó Isten nekünk, ma meg, - igaz, hogy  577 évvel ezelőtt - egy Mátyás király!! Legyél te is Isten áldása családodnak, népednek!! Minden szavad, tetted legyen Isten drága ajándéka!! Általad áldja, simogassa, vigasztalja, gyógyítsa családodat, környezetedet Teremtőnk!!

Kolozsváron várnak mindannyiunkat, e szép napon, nagy - nagy szeretettel, 

Csaba t. 
Dobpergéssel és dudaszóval kísért fáklyás felvonulással ünnepli Mátyás király születését a Kincses Kolozsvár Egyesület és az Amaryllis Társaság. Az ünnepi menet a Mátyás Napok egyik fénypontja lesz vasárnap este. A szervezők közleménye szerint a felvonulók február 23-án, 18:00–18:30 óra között találkoznak a Farkas utcai református templom előtt, ahonnan 600 fáklyával és középkori viseletbe öltözött korhű sereg kíséretében vonulnak át a király szülőházához.
A félórás gyülekező ideje alatt osztják ki és gyújtják meg a fáklyákat, a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy biztonsági okokból 14 év alatti gyermekeknek nem ajánlják, hogy fáklyát gyújtsanak, viszont arra biztatják őket, hogy hozzanak lámpást magukkal, ezzel is emelve a felvonulás fénykavalkádját. A Mátyás Napok keretében meghirdetett ünnepi felvonulás tehát 18:30-kor indul a Farkas utca – Minorita utca – Deák Ferenc utca – Főtér – Mátyás király tér útvonalon.
A Főteret elhagyva lesz alkalom a fáklyaláng eloltására, majd Mátyás király szülőháza előtt fúvóskoncertre kerül sor. A Mátyás Napok keretében szombat délután háromkor kezdődnek a közösségi programok Mátyás király szülőházának dísztermében, négy órától óránként épületbejárást tartanak a Korzó Egyesület munkatársai, este hattól pedig reneszánsz táncház lesz az Amaryllis reneszánsz tánc- és régizene együttessel. Vasárnap a Ferences templom 12 órakor kezdődő szentmiséje után a Kájoni János polihisztor szerzetes emlékére összeállított vándorkiállítás tekinthető meg a Karolina-téren, este héttől, a fáklyás felvonulás után pedig az Amaryllis táncegyüttes és az Unicante korus előadása tekinthető meg a Redutban. 
www.maszol.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Ne féljünk, összedőlhet körülöttünk a világ, ha szeretünk, élni fogunk, a legnagyobb vihar után is kisüt az áldott nap. Tudnunk kell, az igazságot, az életet meg lehet ölni, de harmadnapon diadalmasan feltámad.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 2. csütörtök, Áron napja van. Holnap Buda és Richárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Miért volt fontos, hogy szűztől szülessen?

Miért volt fontos, hogy szűztől szülessen?
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube