Nemzetközi teológuskonferenciát rendeznek Egerben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_teologiakongr.jpgA Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya minden évben megrendezi vándorkonferenciáját, amely 2020-ban Egerbe érkezik.

A konferenciasorozat X., jubileumi alkalmára való tekintettel több mint száz előadó jelentkezett, így a február 28. és március 1. közötti nemzetközi szimpóziumon több mint tíz ország száz fiatal kutatója mutathatja be legújabb tudományos eredményeit a teológiai és vallástudományi kutatások területén.
A rendezvény első napjának két főelőadója Pierre van Hecke, a Leuveni Katolikus Egyetem teológiai fakultásának dékánhelyettese, illetve Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora. Az Apostoli Szentszék több hivatala által már köszöntőlevélben megtisztelt konferencia előadásait a szervezők minden évben hazai és idegen nyelvű tanulmánykötetekben adják közre.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való tekintettel a konferencián külön tematikus szekciót szentelnek az Eucharisztia és Úrvacsora témájának.
Az esemény védnöke Ternyák Csaba egri érsek és Steinbach József püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke. A tizenkét tematikus szekcióra osztott rendezvény előadásai nyilvánosak.
Bővebb információ, regisztráció és a konferencia részletes programja ITT olvasható.
Forrás: Doktoranduszok Országos Szövetsége
Fotó: Egri Szeminárium Facebook-oldala
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Ne féljünk, összedőlhet körülöttünk a világ, ha szeretünk, élni fogunk, a legnagyobb vihar után is kisüt az áldott nap. Tudnunk kell, az igazságot, az életet meg lehet ölni, de harmadnapon diadalmasan feltámad.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 2. csütörtök, Áron napja van. Holnap Buda és Richárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Miért volt fontos, hogy szűztől szülessen?

Miért volt fontos, hogy szűztől szülessen?
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube