Milyen hippokratészi eskü?

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_korhaz-2.jpgEgy kórház teljes intenzív osztálya lelépett, hátrahagyva a betegeket

A Hunyad megyei Szászváros (Orăştie) kórházának intenzív osztálya gyakorlatilag megszűnt, miután az osztály egyetlen orvosa, öt ápoló és öt asszisztens egyszerre mondott fel, majd le is léptek sorsukra hagyva a betegeket.
Az osztályon egyetlen asszisztens maradt.
Grațiela Achim, a kórház igazgatója elmondta: teljesen elképedt a történteken. Egy orvosnővel ugyan már egyeztetnek, úgy néz ki fel is veszik, de ő csak húsvét után tud kezdeni náluk, az intenzív osztály addig biztosan nem működik.
A távozó személyzet azzal indokolta a döntést, hogy félnek az új koronavírustól.
Az igazgató ugyanakkor Vasilică Potecă, Hunyad megye prefektusa szerint cáfolta, hogy a védőfelszerelés hiánya miatt távozott volna a személyzet, szerinte van mindenük, ami szükséges lehet.
A kórházba ráadásul eddig egyetlen Covid-19-ben szenvedő beteget sem utaltak be.
Az egészségügyi alkalmazottakon jelenleg hatalmas a nyomás a világjárvány miatt. Már három hazai kórház van karantén alatt a vírus miatt (egy bukaresti, egy suceavai és egy dévai), az Argeș megyei Mioveni kórházában pedig minden orvos felmondott a szükséges védőfelszerelés hiányára hivatkozva, miután megtudták, hogy koronás betegeket is kell majd kezelniük.
www.foter.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szerzetes számára nem a valamitől való szabadság a lényeges, hanem a valamire való szabaddá válás. Nem a valamiről való lemondás a lényeg, hanem az, hogy ezáltal a teljességet, az élő Istent szolgálhatom, és Ő szeretetben birtokolhat engem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 30. szombat, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keresztes Szent János mondta

Keresztes Szent János mondta: Ha egy csutakot, egy darab fát az ingoványból kiveszünk, majd tűzre teszünk, annak előbb ki kell sírnia, fortyognia magából a mocsarat, s csak azután kaphat lángra.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube