Ferenc pápa testvéri üdvözletét küldte Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárkának

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_ferencpoapa0630.jpgSzent Péter utóda, Ferenc pápa június 29-én üdvözletét küldte Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka, Szent András apostol utóda részére, utalva rá, hogy idén Szent Péter és Pál apostolok ünnepén nem kerülhetett sor a konstantinápolyi küldöttség látogatására.

Hagyománnyá vált, hogy Szent Péter és Szent Pál ünnepére, június 29-re a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus delegációt küld a vatikáni ünnepi szertartásra. Az ortodoxok kiemelkedő liturgikus ünnepén, Szent András napján, november 30-án pedig szentszéki küldöttség látogat a konstantinápolyi patriarkátus szertartásaira.
Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa köszöntötte a rómaiakat és a város minden lakóját az Örök Város védőszentjei, Péter és Pál apostolok ünnepén. Elmondta, imádkozik, hogy „közbenjárásukra Rómában mindenki méltósággal élhessen és örömteli tanúságtétellel találkozhasson az evangéliummal.”
A pápa emlékeztetett rá, „ezen az ünnepen az a hagyomány, hogy Rómába érkezik a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus küldöttsége, de idén a világjárvány miatt ez nem volt lehetséges. Ezért lélekben ölelést küldök kedves testvéremnek, Bartholomaiosz pátriárkának abban a reményben, hogy a lehető leghamarabb folytatódhatnak a kölcsönös látogatások”.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az ember nagysága pont az, hogy Isten nem rabszolgának vagy egy eszköznek tekint minket, hanem szabadon meghív mindannyiunkat, hogy a társai, a munkatársai legyünk a világ továbbteremtésében. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 13. csütörtök, Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ha teret engedtek volna...

Az inkvizíció kialakulása a XII. századra tehető, és kezdetben azok ellen irányult, akika társadalom alapvető értékeit, létalapját erőszakosan támadták, például a házasságot, a családot, az államot, némelyek egymást is megölték, hogy bizonyítsák a lélekvándorlásba vetett hitüket.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube