Tudtad, hogy a Biblia megmondja hogyan szeresd a feleségedet!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_6c6374b0c43cba053d98522f028e425f.jpgMilyen egyedül lennél nélküle! Ádám egyedül volt és ez nem volt jó neki, ezért Isten feleséget adott számára. Van egy társad, aki melletted lesz, amíg csak élsz? Micsoda szerencse! Adj érte hálát Istennek és imádkozz érte minden nap.

A férjek felelőssége, hogy szeressék és megbecsüljék feleségüket.
1. „Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat” (Ef 5,25)
Krisztus szeretete az Egyház iránt határtalan, semmi nem szab neki gátat. Életét adta az Egyházért. Isten hatalmából szeresd feleségedet, mintha Istennek adnád az életedet.
2. „Így a férj is köteles szeretni feleségét, mint saját testét. Aki feleségét szereti, önmagát szereti.” (Ef 5, 28)
Ügyelj feleséged szükségleteire és jóllétére. Érezd át fájdalmát és betegségét, örvendj jó egészségének, mintha a saját életed lenne. Lelki, fizikai, érzelmi vagy gazdasági szükségletei méltók minden erőfeszítésedre. Szeresd és halmozd el őt, mintha saját magadért tennéd.
3. „Ti is, férfiak, megértőek legyetek asszonyaitokkal, becsüljétek meg őket…”(1Pt3,7)
Ehhez le kell mondanod saját magadról.
Ha feleségednek nehéz terhet kell cipelnie, cipeld helyette!
Ha időre van szüksége, add meg neki! Segítsd feleségedet minden erőddel, biztosítsd őt szeretetedről minden tekintetben! Imádkozz és kérd Istentől a kegyelmet, hogy észre tudd venni, amikor gondolkodás nélkül cselekszel, és változtass viselkedéseden!
4. „Férfiak, szeressétek feleségeteket, s ne bánjatok durván velük.” (Kol 3,19)
Amikor házastársad érzékeny, a durva válaszok, a haragod, bosszúságról és türelmetlenségről árulkodó hangod felemelése mélyen megbánthatják őt. Cselekedj vele szemben és fordulj felé mindig kedvesen és tisztelettel. Emlékezz rá, hogy a feleséged Isten értékes ajándéka számodra.
5. „A házasságot mindenki tartsa tiszteletben, házaséletetek legyen tiszta” (Zsid 13,4)
Jézus mondja: „aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele.” (Mt 5,28) Őrizd meg házasságod tisztaságát azzal, hogy a szíved és a szemeid hűségesek maradnak a feleségedhez. Ha így teszel, bőségesen megtérül számodra.
Becsüld meg a szépséget és mondj köszönetet Istennek, de szemedet, örömödet, lelkedet és szívedet feleségedre irányítsd.
6. „Miért kellene, fiam, másba bolondulnod, idegen nő testét ölelgetned?” (Péld 5,20)
Miért hagynád, hogy más nők elcsábítsanak? Amikor más nőket elbűvölőnek találsz és nézed őket, az elhomályosítja látásodat, amikor a feleségedre nézel. Elégedetlen leszel vele és ő kevésbé érzi majd különlegesnek magát a szemedben. Egyetlen férfi sem nézhet meg más nőket úgy, hogy azt a felesége ne vegye észre. Kérd Istentől a kegyelmet, hogy csakis a feleségedet találd elbűvölőnek és ezt ő is észreveszi majd, te pedig egyre szerelmesebb leszel a feleségedbe.
7. „boldognak hirdetik, a férje is magasztalja” (Péld 31, 28)
Mondd neki, hogy ő az egyetlen, hogy minden más asszonynál több. Ne csak testi szépségét dicsérd, hanem egész lényét. Látni fogod, mennyire jólesik neki, amikor fülét betöltik dicsérő szavaid. Vágyik ezekre a szavakra és tőled akarja azokat hallani!
8. „Aki feleséget lel, boldogságot talál, részesült az Úr kegyében.” (Péld 18,22)
Gondolj arra, milyen egyedül lennél nélküle.
Ádám egyedül volt, de ez nem volt jó neki, ezért Isten feleséget adott számára. Van egy életre szóló társad? Micsoda szerencse! Mondj érte köszönetet Istennek és imádkozz érte minden nap!
9. „Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy test lesz a kettő” (Mt 19,5)
Élvezd az életet mellette! Igyekezz minél hamarabb hazaérni munka után. Gondolj rá napközben, hívd fel minden nap. Szánj időt a vele való beszélgetésre, meséld el, mi történt veled aznap. Mutass valódi érdeklődést, hallgasd őt figyelmesen és nézz a szemébe. Tégy úgy, mintha valóban egyek lennétek.
10. „Adjátok meg nekik a tiszteletet, mint az élet kegyelmében örököstársatoknak, hogy az imádságnak ne legyen bennetek akadálya.” (1Pt 3,7)
A házasság szentségében te és a feleséged ugyanabban a kegyelemben részesültetek. Ápoljátok azt! Imádkozzatok együtt!
Forrás: Aleteia
Fordította: Nagyné Molnár Ildikó
Fotók: Visegrádi esküvő, The Odyssey Online