GYAPJAS TINTAGOMBA

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_gyapjas_tintagomba.jpgDodóval Torockószentgyörgyön találtunk egy hatalmas folt ilyen gyapjas tinta gombát... nem merték leszedni, pedig finom, ehető gomba!! Most hétvégén szeretnék kimenni a természetbe, mindenkit bíztatok, irány az erdő, a mező, míg ilyen jó idő van! Zárójelben: óvatosan, de a jó gombát le lehet szedni!! 

A világot megismerni, megszeretni, kint a természetben lehet!! A katekizmus szerint azért vagyunk a világon, hogy azt megismerjük, megszeressük és így a mennyországba jussunk!! Mindenkit bíztatok, hogy kezdjük el "megismerni" ezt a gyönyörű világot!! Isten csodáinak megismerése a jó Istenhez vezet bennünket! 
Szeretettel, 
Csaba t.
GYAPJAS TINTAGOMBA
(COPRINUS COMATUS)
Az ízletes gyapjas tintagomba Közép-Európa erdeiben, legelőin és mezőin elterjedt. Különlegessége, hogy az eleinte fehér kalap egy önfeloldódási folyamat következtében idővel elfeketedik, elfolyósodik. Nevét arról kapta, hogy korábban ezt a keletkező sötét folyadékot tintaként használták fel. Húsz féle aminosavat tartalmaz, ami között megtalálható a nyolc esszenciális is. Mindemellett ásványi anyagokban, nyomelemekben és biológiailag aktív anyagokban (pl. ergothionein) is gazdag.
A gyapjas tintagomba elsősorban a szénhidrát háztartásra gyakorolt kedvező befolyásáról ismert. Állatkísérletek, valamint cukorbetegek körében végzett humán vizsgálatok egyaránt kimutatták, hogy javítja a glükóz felhasználását, illetve vércukorszint-csökkentő hatással rendelkezik, ami a hasnyálmirigy inzulintermelésére gyakorolt előnyös befolyására vezethető vissza. A kutatók beszámolói szerint a gomba hatóanyagai egyfajta “védőernyőt” hoznak létre az inzulintermelésért felelős sejtek fölött (Langerhans-szigetek sejtjei). További kutatások arra utalnak, hogy a gyapjas tintagomba a cukorbetegség kései szövődményeit (pl. keringési zavarok) is képes ellensúlyozni. A tanulmányok kimutatták, hogy a gyógygomba túlsúly esetén is előnyösnek bizonyul, a vércukorszintre és összanyagcserére gyakorolt jótékony befolyásának köszönhetően segíti a fogyást.
Csíragátló, illetve a gombás fertőzések elleni hatását is igazolták (pl. Candida albicans esetén), ami azért jelentős, mert az ilyen fertőzések jelentősen megzavarhatják a belek egészséges működését és a szervezet természetes védekezőképességét. Ismert a gomba hatóanyagai és a nemi hormonok közti kölcsönhatás is, ami a hormonérzékeny tumorok esetében (pl. mellrák) védő hatáshoz vezethet.
A GYAPJAS TINTAGOMBA ISMERT HATÁSAI RÖVIDEN
A vércukorszint szabályozása ill. csökkentése
Az összanyagcsere normalizálása
A fogyás támogatása
Csiragátló és gombásodás-gátló hatás
A szervezet támogatása a tumorok feletti felügyeletben
www.vargagyogygomba.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube