Boldog Batthyány-Strattmann László

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_batthanyi-strattmann-laszlo.jpgBOLDOG BATTHYÁNY-STRATTMANN LÁSZLÓ HERCEG, A SZEGÉNYEK INGYENES ORVOSA, TISZTELETRE MÉLTÓ CSALÁDAPA...

Aki Dunakilitiben született 1870. október 28-án és Bécsben halt meg 1931. január 22-én...
Az imádságra kivétel nélkül mindannyiunknak feltétlenül szükségünk van. (...)
Egyesek erre azt szokták mondani: „Isten úgyis tudja, mire van szükségem,” E kifogásra az a válaszom: Az apa is tudja, mi kell a gyermekének, és mi szerez neki örömet. Mégis elvárja, hogy mindezt kérje tőle. Ezáltal lesz ugyanis tudatossá a gyermekben: kitől kapta az adományokat, és kinek kell érte köszönetet mondani.
Van-e nagyobb jótevőnk, mint Isten? Neki köszönhetjük ugyanis minden testi-lelki javunkat. Ne késlekedjünk hát egészen rá hagyatkozni, ezeket a javakat tőle kérni, és értük minden nap őszinte köszönetet mondani.
Mások meg azt kifogásolják: „Sokszor imádkoztam, mégsem kaptam meg, amit kértem.” S AZ ÉDESAPA TALÁN TELJESÍTI GYERMEKEI MINDEN KÉRÉSÉT? UGYE CSAK AZT, AMELYIK A JAVUKRA VÁLIK.
Isten végtelenül bölcs, és az ő csodálatos rendelései, útjai kifürkészhetetlenek (vö. Róm 11, 33). Ezért nyugodtan rábízhatjuk, hogy döntse el ő: kéréseink közül mi válik a javunkra. S azt adja meg nekünk.
Imádkozzál állhatatosan! ARRA UGYANIS NINCS ÍGÉRETÜNK, HOGY IMÁDSÁGUNK AZONNAL MEGHALLGATÁSRA TALÁL. Gondolj Szent Mónikára. Ő sok-sok évig imádkozott, hogy fiának elméje megnyíljék az igazság világossága előtt. S könyörgése végül is meghallgatásra talált. Fiából lett a nagy „szent”, Ágoston.
IMÁDKOZZÁL TELJES BIZALOMMAL!
(Boldog Batthyány-Strattmann László lelki útravalója a meggyógyult betegeknek)
Könyörögjünk!
Istenünk, te Boldog Batthyány-Strattmann László hitvallót
csodálatos buzgósággal ajándékoztad meg,
hogy a szegényeken és betegeken segítsen,
családja iránt pedig a hűséget és a szeretetet gyakorolja.
Az ő közbenjárására add,
hogy szükséget szenvedő testvéreinknek
mi is segítségére legyünk,
és életünk folyamán minden körülmények között
állhatatosan szolgáljunk neked.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által,
aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben,
Isten mindörökkön-örökké.
Ámen.