Megerősített regula jubileumi éve

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_317576589_518276853659225_8644222536000553703_n.jpg„Dicsérjétek az Urat és áldjátok

És mondjatok hálát neki.

És nagy alázatosan szolgáljátok!”

Szent Ferenc: Néphimnusz - részlet
Testvérek,
Rendtartományunk valamennyi templomában november 29-én megnyitottuk a Ferences Centenáriumot, amely egy centenárium több centenárium megünneplésében valósul meg, a Generális atya a ferences nagycsalád tagjaival a Fonte Colombo-i szentélyben, a „ferencesek sinai hegyén” nyitották meg és ünnepelték a Centenáriumot zarándoklat keretében. A zarándoklat Fonte Colomboból Rieti városának székesegyházába vezetet.
A zarándoklat a Generális atya köszöntésével és imájával vette kezdetét: „Minden alkalommal, amikor újra útra kelünk, tudjuk, hogy újra fellobban a szikra, amely az evangélium követésére késztetett bennünket”. 
A szentmisét Rietti város székesegyházában José Tolentino Calaça de Mendonça bíboros mutatta be, a Kulturális és Oktatási Dikasztérium prefektusa, aki homíliájában három szempontot emelt ki, amelyek Szent Ferenc követését jellemzik: az evangélium iránti szenvedélyes engedelmességet, a szegénységet és a bölcsességet.
Vieni e Vedi
Jelentős fordulópontok 800 éves jubileumát ünneplik a Kisebb Testvérek 2023-ban. November 29-én kezdődött a Megerősített regula jubileumi éve, ebből az alkalomból zarándoklatra indultak az olaszországi testvérek.
„Minden alkalommal, amikor útra kelünk, tudjuk, hogy újra fellobban az a szikra, amely az Evangélium követésére indított bennünket.” 
E szavakkal nyitotta meg Massimo Fusarelli miniszter generális a mintegy kétszáz ferences szerzetes részvételével megtartott zarándoklatot – amely csupán az első azon találkozók közül, amelyekkel a ferences család a két 800 éves jubileumot ünnepli 2023-ban: 
a Megerősített regula jóváhagyásának és a grecciói betlehemállításnak az évfordulóját.
Ferences Rendtartomány
www.ferencesek.hu