Egy új Jézus szobor lett immár a legmagasabb a világon!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_Jezusszobor24.jpgA tengerszint felett 900 méteres magasságon elterülő indonéziai Toba-tó felett felállított “Jézus Krisztus, a Megváltó” szobor a magasságával immáron új csúcstartónak számít.

A közelmúltban az indonéziai Észak-Szumátra tartományban egy új, lélegzetállítóan gyönyörű szobrot állítottak és avattak fel.
A szobor Sibeabea Hill turisztikai helyszínén található, csodálatos kilátással a Toba-tóra. A “Jézus Krisztus, a Megváltó” névre keresztelt, 61 méter magas szobor a braziliai Rio de Janeiróban található híres „Megváltó Jézus” szoborhoz hasonló mozdulattal tárja szét karjait. Testtartása ugyan hasonló, ám az indonéziai szobor mintegy 20 méterrel magasabb.
A szoboravatási ceremóniát az Indonéz Püspöki Konferencia elnöke, a bandungi Antonius Subianto Bunjamin celebrálta. Ünnepi beszédében a prelátus elmondta, hogy a szobor miniatűr változatát szeptember 6-án a pápa is megáldotta a pápalátogatás alkalmával, a Vatikán jakartai nagykövetségen.
Jézus végtelen szeretete
A pápa egy imát is ellátott kézjegyével. Az ima címe: „A Megváltó Jézusban a legcsodálatosabb az ő végtelen szeretete”. A UCA News beszámolója szerint ezt a mondatot írták a szobor talapzatánál álló fémtáblára.
A szobor helye valóban különleges. Bunjamin püspök kifejtette: “Ez egy Isten által megáldott domb, amely minden bizonnyal olyan hely lesz, amely megerősítheti az emberek hitét.”
A kapucinus Kornelius Sipayung érsek, aki szintén jelen volt a szertartáson, így fogalmazott: „Emlékeztessen ez a szobor arra, hogy Isten kezdettől fogva jelen van a világban”. Majd így folytatta:
„Ennek a szobornak nem csak szépsége lenyűgöző, de az üzenete is az. Arra szólítja fel az embereket, hogy legyenek fény a világban.”
A szobor széttárt karjaira utalva azt mondta: „Ez azt jelképezi, hogy Jézus mindenkit szeret, mindenkit elfogad”.
Az UCA News jelentése szerint az új szobrot a tartomány számos katolikusa nagy örömmel fogadta. Észak-Szumátra 15 milliós lakosságának körülbelül egyharmada keresztény, és legalább 1,1 millió katolikus.
Remélhetőleg ennek a fenséges szobornak a látványa az elkövetkező évszázadok során vigasz és inspiráció forrása lesz hívőknek és nem hívőknek egyaránt.
Fordította: Kántorné Polonyi Anna
Forrás: Aleteia
www.zarandok.ma