Boldogok a tisztaszívűek!

"Boldogok a tisztaszívűek!" – imakonferencia Budapesten

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.Több mozgalom és csoport összefogásában április 17-én újra imakonferenciát rendeznek az ifjúság tisztaságra neveléséről. A rendezvényre papokat, pedagógusokat, katekétákat, mozgalmak vezetőit, szülőket, ifjúsági vezetőket várnak.
A tavalyi, első alkalommal megrendezett konferencia folytatásaként a szervezők célja a továbbgondolkodás és az imádság, „hogy az uralkodó közszellemmel szemben kitartsunk az Istennek tetsző életre nevelés melletti elköteleződésben és a tisztaság értékének megvallásában".
A szervezők: Országos Lelkipásztori Intézet, Bíró László MKPK családreferens püspök, Roska Péter és munkatársaik. Védnökök: a Szűzanya, Szent Imre, Goretti Szent Mária. Tiszteletbeli védnökök: Bódi Magdi és Kaszap István  
A konferencia helyszíne a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának épülete (Budapest VIII. ker., Práter u. 50/a)
Időpont: április 17. 18.00 – április 19. 13.30
A szervezők igyekeznek elhelyezést biztosítani azoknak, akik nem tudnak szálláshelyet találni; a budapesti résztvevőket pedig arra kérik, lehetőség szerint fogadják be a messzebbről érkezőket. Aki szállást tud felajánlani, jelezze a szervezőknek. Anyagi hozzájárulás: önkéntesen, anyagi helyzetnek megfelelően. Irányár: kb. 1500 Ft. Étkezés: reggeli, vacsora a hozott javakból.  
Jelentkezni és a programról tájékoztatást kérni március 31-ig lehet a következő elérhetőségeken:  

e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Levélben: Országos Lelkipásztori Intézet (1068 Budapest, Városligeti fasor 42.).

Az újként jelentkezőktől a következő információkat kérik: Név, foglalkozás, lakhely, telefonszám, email; tartozol-e közösséghez, melyikhez? Miért fontos Neked a téma? Mit tettél már eddig az ügy érdekében, illetve mit szeretnél tenni érte? Milyen kérdésekre keresel választ? Mihez keresel segítséget? Miben tudnál segítséget adni másoknak?
A konferencián felszólal többek között Bíró László püspök, Puskás Balázs, Csókay András, Orosz Árpád és Mária és Fogassy Judit SDSH. Az előadások olyan témákat említenek, mint a szerelem orvosi szempontjai, a test teológiája, az Antióchia közösség „Tiszta szerelem-hétvégéje", a szerelem témája az iskolai oktatásban. A résztvevők tanúságtételeket is hallhatnak, többek között a dublini Pure in Heart mozgalomtól.