Holnap kezdődik a Szent István Könyvhét

ImageMájus 11. és 16. között immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Szent István Könyvhetet, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legrangosabb hazai könyvünnepét a Szent István Társulat.

 

 

 

A rendezvényt május 11-én, hétfőn 11 órakor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitja meg. A megnyitón bemutatják a könyvhét újdonságait, valamint Erdő Péter bíboros és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Stephanus Alapítvány elnöke átadja az idei Stephanus-díjakat teológiai és irodalmi kategóriában. Az idei díjazottak: Gánóczy Sándor és Czakó Gábor. Laudációt mond Puskás Attila és Szörényi László.

A budapesti Ferenciek terén huszonkét sátorban naponta 9-től 19 óráig 30 könyvkiadó várja az érdeklődőket. Jelen lesznek a magyarországi szerzetesrendeket képviselő kiadók, valamint a testvéregyházak kiadói is.
A könyvhétre ellátogató olvasókat 34 kiadó közel hétezer kiadvánnyal, köztük 86 könyvheti újdonsággal várják. A Ferenciek terén ismét találkozhatnak az olvasók és a szerzők, összesen mintegy negyven szerző: író, költő, teológus dedikálja műveit.
(M. K.)