Családokért Egyesület nyilatkozata.PDF Családokért Egyesület nyilatkozata

Az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület a következő nyilatkozatot teszi a Magyarországon bevezetni kívánt abortusztablettáról:

Az abortusztabletta a megfogant emberi életet öli meg.
Az abortusztabletta alkalmazásakor súlyosan sérül az emberi élethez való jog.
Az abortusztablettához kapcsolódó üzleti és politikai érdekek nem mentenek fel senkit abban a tekintetben, hogy
a tabletta alkalmazása egy teljesen kiszolgáltatott emberi életet akar kioltani és olt ki.
Az abortusztabletta hazug módon kisebbíteni próbálja mind az édesanya, mind az egész társadalom felelősségtudatát.
Az abortusztabletta ember-, család- és nemzetellenes.
Kötelessége mindenkinek anyagi és szellemi képességei szerint mindent megtenni, hogy sem az abortusz, sem az abortusztabletta ne megoldást jelentsen, valamint hogy a nem kívánt áldott állapotban megfogant ember miután megszületett, méltó körülmények közé jusson: csecsemőotthon, örökbefogadás.
Meg kell tenni mindent az oktatási, nevelő, egészségügyi, szociális intézményeknek a jogalkotókkal és alkalmazókkal közösösen, hogy a nem kívánt áldott állapotban élő nő és annak családtagjai, hozzátartozói, ismerőse a gyermek megszületéséhez és felnevelkedéséhez kapcsolódó minden segítséget megkapjanak.
Súlyos felelősség terheli ezen a téren a médiát, hogy tisztességes, igaz módon nyújtson tájékoztatást.
A politikai pártok, a törvény és jogszabályalkotók döntését ne befolyásolják az egyéni, a párt és gazdasági indokok.
10. Mindezek vonatkoznak az abortuszra és úgynevezett esemény utáni tablettára is, hiszen az előbbinél fizikai beavatkozással ölik meg a gyermeket, míg az utóbbinál gyógyszeres alkalmazásával pusztíthatják el a megfogant életet.
11. Az egész társadalomnak meg kell tenni mindent, hogy mindez elkerülhető legyen, de ha bekövetkezett illetve fenyeget, akkor segítséget nyújtson.
12. Az abortusztabletta alattomos módon elősegíti a felelőtlen szexuális kapcsolatból származó gyerekek kiirtását, gyengíti az egészséges családi életre való felkészülést és a gyermekvállalás melletti érett döntést.
13. Amennyiben egyetért nyilatkozatunkkal és tiltakozásunkkal várjuk csatlakozását facebook oldalunkon, illetve kérjük terjesszék közösségi portálokon, más médiumokban és személyes körükben!
Illéssy Mátyás elnök s.k.
Százhalombatta, 2012. május 20.