Ezer cipősdoboznyi ajándék erdélyi árváknak

ImageElindult a Cipősdoboz-járat, amely ezer cipősdobozba csomagolt ajándékot szállít erdélyi árva gyermekeknek a Baptista Szeretetszolgálat és a Malév Zrt. közös akciójában.

 

 

 

A Ferihegyi repülőtéren folyó szakszervezeti sztrájk sem hiúsította meg, hogy a Malév marosvásárhelyi járatával eljussanak az adományok Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes árváinak, akik szombaton vehetik át a cipősdobozba csomagolt ajándékokat a parajdi sóbányában megrendezendő ünnepségen.

Az ajándékok egy részét, amelyek készítésében a Malév dolgozói is részt vállaltak, a szeretetszolgálat vezetője és a légitársaság kapitánya, valamint kommunikációs vezetője egy szovátai kisfiúnak adta át.
„Orbán Levente 12 éves és egy olyan árvaházban él, amelyet a Dévai Alapítvány hozott létre és karácsonyi ajándékként azt kérte, hogy repülőgépen utazhasson. Sikerült teljesíteni a kérését; tegnap, amikor Budapestre repült, még a pilótafülkébe is bemehetett" - mondta Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.
A két szervezet immár harmadik alkalommal fogott össze, hogy eljuttassa az ajándékokat az erdélyi árváknak. A Malév Zrt. idén is díjmentesen szállítja el az adományokat.
A november 25-én indult akció lényege, hogy a segítő szándékú emberek egy cipősdobozba játékokat, ajándéktárgyakat tesznek, amelyre ráírják, hogy hány éves gyermeknek, valamint fiúnak vagy lánynak szeretnék-e küldeni. A dobozt pedig leadják a szeretetszolgálat országos szinten 40 gyűjtőpontjának egyikébe.
„Lassan ötezer cipősdoboznyi ajándék érkezett és még egy hétig tart az akció. Tavaly 13 ezer doboz gyűlt össze, reméljük idén is legalább ennyi lesz, de szeretnénk, ha még több, akár 20 ezer doboz is összegyűlne idén" - mondta az MTI-nek Szenczy Sándor.
Duna Tv