Brüsszeli adomány a tusnádi gyermekotthon javára

ImageAz uniós finanszírozású brüsszeli Európai Iskola igazgatója, Kari Kivinen 3500 euróról szóló csekket adott át a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet képviselőinek - jelentette be közleményben az intézet hétfőn. Az összeg a dévai gyermekotthon új épületének berendezését szolgálja.


 

"Brüsszeli adomány a dévai gyermekotthon javára"

Az uniós finanszírozású brüsszeli Európai Iskola igazgatója, Kari Kivinen 3500 euróról szóló csekket adott át a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet képviselőinek - jelentette be közleményben az intézet hétfőn. Az összeg a tusnádi gyermekotthon új épületének berendezését szolgálja.

Az iskola szülői testülete és a tanulók minden évben megrendezett kétnapos rendezvényének egyik célja jótékony célú adományok összegyűjtése szegényebb sorsú gyermekek és közösségek támogatására.

A gyermekotthon történetét és céljait a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet mutatta be az iskola vezetőinek és a kétnapos rendezvény közönségének, s javasolta az otthont a adományozottak listájára. A pénzt a nemzetközi iskola szülői munkaközösségei gyűjtötték össze, nemzeti jellegű ételek és italok, valamint a gyermekek által készített tárgyak eladásával.

Kedves Brüsszeli Barátaink!

Hálás szeretettel köszönöm a jóságotokat, mellyel  összefogtatok a gyermekeink javára. Úgy gondolom, hogy mindannyian tanulhatunk tőletek: A gyermekekért, a holnapért össze kell fogni és világnézettől, politikai nemzeti identitástól függetlenül áldozatokat kell hozzunk a gyermekekért. Tudva azt, hogy az az eszme a legigazabb, mely belőlünk a legtöbb szeretetet, jót, életerőt tudja kihozni, és az lesz az utánunk jövő generációiknak is a  mozgató ereje.

Isten áldását kérem a ti fáradságos munkátokra, gyermekeitekre, családjaitokra.

Hálás szeretettel, Csaba t. 

 

Image 

 

Image 

 

Image 

 

Image