Adomány Böjte Csaba árváinak

Kisbusznyi, mintegy negyven zsák ruhát, gyermekjátékot gyűjtött össze Balogh Dorottya, a sarkadi Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 12. c osztályos diákja kezdeményezésére, zömében az alma mater diáksága, tantestülete a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai árváinak. Az adományt, Zámori Ida igazgató vezetésével a napokban adták át Arany János szülővárosában.

— Október 1-jén a családunk is részt vett a Susánszki Imre által szervezett Kötegyán-Nagyzerind jótékonysági kerékpártúrán, s ott találkoztam Böjte Csaba nehéz sorsú gyermekeivel. Ennek hatására döntöttem el a gyűjtés megszervezését, s először az egyik legismertebb közösségi oldalon szólítottam meg az ismerőseimet, diáktársaimat. Tapasztalva az aktivitást az iskola vezetése, s édesapám Balogh Endre révén a pedagógusok is csatlakoztak a kezdeményezéshez — tudatta a gyűjtés kezdeményezője, Balogh Dorottya.
S az alma nem esik messze a fájától, hiszen éppen édesapja volt, aki augusztus 20-án, a városi ünnepségen jótékonysági palacsintasütést szervezett a tíz éves, rosszindulatú csontvelőrákkal küszködő Vadi Zsolti gyógykezelési költségeinek támogatása érdekében.
— Karácsony előtt újból szeretnénk gyűjteni, adománnyal segíteni — tette hozzá zárszóként.