Debrecenbe készül Böjte atya, hogy dedikálja legújabb könyvét


b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Kiadvanyaink_11182160_851361778264116_1436997561924021195_n.jpgDebrecen – Az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni: ezt vallja a szerzetes, aki misézni is fog Debrecenben, s találkozik az olvasóival is.

Ismét a cívisvárosba készül a ferences-rendi szerzetes: ezúttal a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület meghívására Debrecenbe érkezik Böjte Csaba, aki látogatása során többféle programon is részt vesz.
Idén jelent meg a legújabb könyve, A virág a fény felé hajlik. A könyv dedikálással egybekötött bemutatója a 86. Ünnepi Könyvhét egyik eseménye lesz június 3-án 16 órától a Kölcsey Központban. Mint Tóthné Berekméri Dalma, a meghívó egyesület elnöke jelezte, a másik fontos esemény pedig az, ami miatt a cívisvárosba érkezik „Csaba testvér”, hogy tavaly a szerzetes megkapta a keresdi Bethlen kastélyt 50 év használatra.
– A használat feltétele a kastély rendbetétele és nemes célra történő felhasználása. Böjte Csaba a felújítás alatt álló kastélynak a Béke Háza nevet adta. A kastély azok számára nyújtana menedéket, akik már kikerültek az otthonokból, tovább tanulnának, de még nem találták meg az életben a helyüket, keresik a helyes utat. A cél mindenképpen nemes, ezért egyesületünk és a Megtestesülés Plébánia is az ügy mellé állt – nyilatkozta Tóthné berekméri Dalma. – Tavaly decemberben már gyűjtöttünk a kastély felújítására téglajegy formájában, most folytatni szeretnénk ezt a munkát Isten segítségét is kérve.
Ezen a napon Böjte Csaba látogatást tesz a Lorántffy Általános Iskolában, a Brassai-szakközépiskolában valamint az Ady-gimnáziumban, ahol a szeretet fontosságáról folytat – az idő szűkössége miatt rövid – beszélgetéseket a diákokkal. Ellátogat a Kortárs Szalon Kulturális Alapítvány invitálására a Belvárosi Kézműves Étkezde (a Both-Dega Imbisz) frissen nyílott Képnézegető Galériájába, majd 18 órától a Borbíró téri Megtestesülés plébánián misézik.
www.dehir.hu