Imádkozunk Gróf Esterházy János boldoggá avatásáért!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_52be7d495687faadf0d3482cbb7b91076c82dabd.jpg2020 május 6-án Asódobokra zarándokolunk virtuálisan és imádkozunk Gróf Esterházy János boldoggá avatásáért!!

Gyere velünk,

Csaba t.
 
 
MEGHÍVÓ: 2020. május 6-ra
Az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szeretettel hív mindenkit az Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatásáért és a közép-európai nemzetek megbékéléséért felajánlott következő első szerdai „on-line” szentmisére, melybe a magnificat.ro honlapon, az „Élő szentmise közvetítés”-re kattintva kapcsolódhatnak be a résztvevők.
Program:
16.30 (magyar idő szerint) – Virtuális zarándoklat az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontba
17.00 (magyar idő szerint) – Az Isten szolgája gróf  Esterházy János boldoggá avatásáért felajánlott szentmisét Böjte Csaba ferences szerzetes atya mutatja be.

A Dévára kihelyezett fogadalmi szentmise legfőbb küldetése, hogy az Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatásáért mondott szentmisében a nemzeti összetartozás jegyében imában egyesüljünk erdélyi és kárpát-medencei testvéreinkkel. Vértanúink és szentjeink közbenjárását kérve együtt könyörögjünk nemzetünk, Európa és a világ jövőjéért. A Jézus nyomában lépő Esterházy János példáját követve merjük hitünket védelmezve, a Szentlélek sugalatát befogadva teljes megbocsájtásban ráhagyatkozni az Atya akaratára.
Az első szerdai on-line szentmisék a vírus járvány végéig folytatódnak. „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Máté: 18, 20)
Tisztelt Esterházy János tisztelők!
Szentmise közvetítése Esterházy János boldoggá avatásért
Az Esterházy János Zarándokközpont és a Pázmaneum Társulás értesíti Esterházy János tisztelőit, hogy a járványügyi helyzet miatt, jelenleg a világhálón kapcsolódhatnak majd be a hónap első szerdáján bemutatott szentmisébe.
A következő szentmisére 2020. április 1-én, szerdán kerül sor, amelyet a pozsonyeperjesi római katolikus templomból sugároznak majd 17 órakor. A szentmisét ThDr. Karaffa János atya, a Pázmaneum Társulás elnöke mutatja be.
Egyelőre a világhálón a Facebookon, az Esterházy János Zarándokközpont és a Pázmaneum oldalán látható majd az élő közvetítés.
Figyelmükbe ajánljuk még a következő olvasmányt:
Online kegyelem – Szempontok a „képernyőszentmisék” kultúrájának kialakításához
Üdvözlettel: Karaffa Attila
Imádság Esterházy János közbenjárásáért járvány idején
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_IMG_0349.jpgJános testvérünk, te példát adtál nekünk a szenvedések elviselésére és felajánlására embertársainkért, reményteli hittel és Istenünk határtalan szeretetében bízva. Alázatos szívvel felismerted az emberi lét törékenységét, de Krisztus halála és feltámadása által az üdvösség reményét is hordoztad. A legnehezebb órákban is a mennyei Atya kezébe helyezted életedet és az imádság lelkével fordultál felé és a megdicsőült egyház közösségéhez, különösen a Boldogságos Szűz Máriához. Most mi kérjük könyörgésed és buzgó imád a járvány leküzdéséhez, a betegek gyógyulásáért és az elhunytak lelki üdvéért!
Férjként és édesapaként, testvérként és gyermekként a fogságban megélted az elszakítottság, a tehetetlenség és az aggódás gyötrelmeit. Mária szívét tőr járta át, tudtad együttérzésére mindig számíthatunk. Szeretteidet égi édesanyánk pártfogására bíztad, imáiddal helyezz minket is az ő oltalmába!
Te hosszú évekig hordoztad a betegség keresztjét, annak minden fájdalmával, Krisztust követve. Benne gyógyítóra találtál. Legyél a betegek embere, aki hozzá viszi azt, aki gyógyulni akar.
Ellenségeid halálra ítéltek, megtagadták tőled a gyógyulás lehetőségét. Vértanú halálodat nem emberkéz, hanem a gyűlöletes, bűnös emberi szív okozta. Kérünk, imádkozz bűneink bocsánatáért és testi gyógyulásunk mellett a lélek sebeinek gyógyulásáért, a kiengesztelődésért is! Segítsd imáiddal a népek és nemzetek eredményes összefogását a járvány megszüntetéséért és a rászorulók segítése érdekében. Segíts, hogy egyénként és közösségben is képesek legyünk önmagunkon túllépve, felelősségünk tudatában fegyelmezetten, türelemmel és segítő szívvel támogatni az erőfeszítéseket a járvány terjedésének megszüntetéséért.
Jézus Krisztus, Isten fia, arra kértél bennünket, hogy látogassuk meg a betegeket és keressük fel a fogvatartottakat és most sokan épp ezt nem tehetjük, hogy megelőzzük a fertőzés terjedését. János testvérünk, te beteg voltál és börtönben voltál, imáidat kérjük a betegekért és rabokért, a betegágy mellett és a segítő szakmákban szolgálatot teljesítő társainkért és mind azokért, akik a járvány megszűnéséért és a közjó megteremtéséért munkálkodnak nap, mint nap. Égi közbenjárásodban bízva kérjük rájuk a jóisten áldását! Könyörögj, kérünk mindnyájunkért, hogy testi és lelki jólétben építhessük Isten országát és felismerve az idők jeleit mi is hűségesen kitartsunk a szenvedésben és a szeretetben, a feltámadás fényében.
A mi jelünk a KERESZT, mindörökké!
Ámen.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A nevelés, oktatás nem más, mint alázatos felkínálása mindannak a tapasztalatnak, tudásnak, melynek fényénél mi megértettük és éljük az életünket, mindennapjainkat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 16. szombat, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit hoz a holnap? 2/2

Élni, virágba borulni, gyümölcsöt teremni jó az akácnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube