Kárpátalján és Erdélyben élő rászorulóknak állított össze adománycsomagot az Emberi Méltóság Tanácsa

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojtecsabaprofil19.jpgRagyog a csizma, a cipő?? Valószínű, hogy szépen ragyognak a lábbelik, de a szívek is, Erdélyben, Kárpátalján, mert a nagylelkű Mikulás az Emberi Méltóság Tanácsának irodáján egy nagyon nagylelkű ajándékot hagyott, hogy osszuk szét a rászorulók között!! 

Hálás szeretettel köszönjük!!

Isten fizesse a jóságot, 

Csaba t. 
Az adományokat Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója vette át hétfőn Budapesten.
Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke köszöntőjében azt mondta, karácsonyhoz közeledve gondolni kell azokra a fiatalokra, akik hátrányos helyzetben élnek, és a szomszédban dúló háború még nehezebbé teszi a mindennapjaikat.
Kétezer csomagot állítottak össze önkéntesek adományaiból.
Lomnici Zoltán hozzátette: az önkéntességnek a magyar társadalomban mélyen gyökerező hagyományai vannak a sporttól a művészetig. Mint mondta, a háború miatt a magyar állam lehetőségei szűkülnek, azonban a rászorulók köre bővül, ezért fontos, hogy ne csak az államtól várjunk segítséget, hanem különböző adományok formájában az adakozni szándékozóktól is. Ugyanilyen fontos a határon túl élők jogvédelme is, amiben az Emberi Méltóság Tanácsa szintén megpróbál segítséget nyújtani - tette hozzá az elnök.
Kocsis Fülöp érsek-metropolita felidézte, az ukrajnai háború kitörésekor minden magyar megmozdult, elindult a segítés szándéka. A magyar társadalom ebben a nagyon súlyos helyzetben jól vizsgázott - értékelt.
Megköszönve a felajánlásokat elmondta, a görögkatolikus egyház sok nehéz sorsú embernek segít, és örömét fejezte ki, hogy a magyar kormánnyal együttműködve ez a tevékenységük egyre szélesebb körű.
Az ajándékokat gyermekvédelmi intézményekben fogják szétosztani, illetve Kárpátaljára juttatnak belőle, és azok is részesülnek majd az adományokból, akik Ukrajna keleti részéből menekültek Kárpátaljára - mondta Kocsis Fülöp.    
Böjte Csaba arról beszélt, hála és köszönet van a szívében mindezért a sok jóért, és "mint egy patak, szeretné célba juttatni ezeket az ajándékokat". Adja az Isten, hogy a karácsony mindenkinek öröm és ünnep legyen, és merjünk a szeretteink körében "ajándékká válni", merjünk ajándékot adni, kifejezni ezzel is egymás iránti ragaszkodásunkat - fogalmazott.
Szunai Miklós, az Emberi Méltóság Tanácsának főtitkára azt mondta, a legfontosabb programjuk a nemzeti méltóság erősítése és a határon túl élő magyarok segítése, amelyet számos programhoz kapcsolódva tudnak kifejezni.
Fotó: Teknős Miklós
www.hirtv.hu