Bethlen Gábor szülőházának korszerűsítése

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Marosillye-2011/viewsize/P1160913.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Marosillye-2011/viewsize/P1160913.jpg'

P1160913.jpgFelújítása és a Bethlen Gábor életéről és koráról szóló állandó kiállítás létesítése után, idén a Szent Ferenc Alapítvány különös gondot szentelt a nagy fejedelem Marosillyén lévő szülőházának védelmére.

A budapesti Bethlen Gábor Alap jóvoltából és a Communitas Alapítvány támogatásával korszerű betöréselleni és tűzvédelmi rendszert szereltek fel, mely az estleges riasztásokat központilag ellenőrzött távoli egységhez juttatja.
Az épület tűzvédelmi engedélyének megszerzéséhez elengedhetetlenek voltak az ehhez szükséges tűzvédelmi eszközök is, melyeket a Magyar Ház program keretében a Communitas Alapitvány támogatott. Bethlen Gábor szülőházának múzeumként való jövőbeni működtetéséhez nélkülözhetetlen a térfigyelő kamerarendszer, melyet ez év második felében a dévai Exetech Computers Kft. sikeresen kivitelezett, ismertette a helyzetet Varga Csaba, a marosillyei emlékház gondnoka. A Bethlen Gábor Alap jóvoltából sikerült a ház károsodott faanyagát kivizsgáltatni és speciális védőszerrel kezelni, mely előreláthatólag sok évtizedre védelmezi a több száz éves anyagot.
Bethlen Gábor szülőháza lassú léptekkel, de annál nagyobb pontossággal és precizitással készül el hivatalos működési formájának engedélyeztetésére, mely történelmünket és kultúránkat hivatott szolgálni és ismertetni itt, a Hunyad megyei szórványban.
Chirmiciu András

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A gonoszt, a sötétet nem Isten teremtette. A sötét a fény hiánya, a gonosz a szeretet hiánya. A gonosz lélekben nincs jelen a szeretet, az Isten, mert tudatosan kizárja Őt. Isten senkitől nem vonja meg áldó fényét, mi magunk zárkózunk be a fény elől, választjuk a sötétet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyház azt tanítja

Az Egyház azt tanítja, hogy a Szűzanyát Isten testestől-lelkestől felvette az égbe.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube