Böjte Csabával a természet védelméért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csabatestvertermeszet.jpgBűnbánati zarándoklatot hirdet a Mária Út Egyesület

Böjte Csaba testvér zarándoklatot hirdet augusztus 17-ére a Mária Út Egyesület segítségével. A zarándoklat fő témája a bűnbánat lesz, ezen belül is a természettel szemben elkövetett bűnöket helyezik az engesztelés középpontjába a résztvevők.

Csaba testvér nyílt levelében buzdít mindenkit, hogy csatlakozzon a zarándoklathoz, ha teheti, méghozzá valamilyen zöld ruhadarabot viselve.
„Szeretettel készülök egy bűnbánati zarándokútra augusztus 17-én, szombaton; 10 órakor indulnánk a szentendrei skanzen kápolnájától Visegrádra. E bűnbánati zarándokúton sok-sok mindenért kellene engesztelnünk, bocsánatot kérnünk, de én azt szeretném, hogy ez alkalommal a természettel szemben elkövetett bűneinkkel is szembenéznénk. Rá kellene döbbennünk, hogy a kapzsiságunkkal, pazarlásunkkal, meggondolatlan fogyasztásunkkal óriási terhet jelentünk a mindannyiunkat fenntartó bolygónkra tekintve!
A Vatikán 2020-tól műanyagmentessé válik! Ahogyan nem szabad kábítószert bevinni, birtokolni, ugyanúgy nem lesz szabad műanyag poharakat, palackokat és más hasonló környezetszennyező eszközöket sem használni. Az lenne jó, ha ez a kezdeményezés az egész Egyházban, világunkban elterjedne! Éppen ezért egy ajándékba kapott zöld habitusban szeretnék ezen a zarándokúton elindulni, és arra biztatlak titeket, hogy ti is gyertek valamilyen zöld színű ruhadarabot viselve, jelezvén ragaszkodásunkat, szeretetünket a mindannyiunkat befogadó és hordozó természet iránt!
Természetesen a rossz beidegződéseket felülvizsgáljuk, és mindazt, ami a természet iránti szeretetünkkel nem összeegyeztethető, azt leépítjük, magunkból könyörtelenül kidobjuk. Nagy szeretettel várunk, hívunk, tarts velünk!”
Csaba testvér bűnbánati zarándoklatához bárki csatlakozhat, aki a Mária Út vagy a Mária Rádió honlapján kitölti a regisztrációs űrlapot.
A zarándoklat augusztus 17-én, szombaton 10 órakor indul a szentendrei skanzen kápolnájától.
Forrás: Mária Út Egyesület
Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír