A mennyei GPS-re figyeljünk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_842555_bojte_csaba.jpgAchenben nyugszik a keresztény Európa atyja, Nagy Károly!! Ide hívták Erdő Péter bíboros urat, hogy június 13-án mutasson be egy szentmisét, és szóljon Európa népeihez!! Szeretettel hívlak, gyertek menjünk kísérjük el főpásztorunkat és imádkozzunk a keresztény Európáért! Imádkozzunk azért, hogy ne egymás torkának esve háborúba sodródva, romboljuk világunkat, hanem imádságos szeretettel építsük tovább Isten Országát Európában és a nagyvilágban!! 

Európa szívébe, gyertek szervezzünk egy békemenetet, 

Csaba t. 
Nézzük meg, mennyi kakaó van még a nyugati kereszténységben! – mondja Böjte Csaba. A ferences szerzetes szerint az identitáskrízis elérte a hazai keresztény közösségeket is, ennek ellenére optimista, mert kontinensünk gondolkodását alapvetően ma is Jézus tanítása formálja. Húsvéti beszélgetés békekeresésről, a papi szolgálatot otthagyókról, a biztatás lelkületéről és a balról jövő kritikákról.
Vágvölgyi Gergely interjúja a Mandiner hetilapban.
Nagy tervei vannak a közeljövőre, ha jól tudom, Nyugat-Európába tart, hogy oda is elvigye Déva lendületét és lelkesedését. Mire készül?
Mindenki temeti a keresztény Európát, a franciá­kat, a németeket. Én meg úgy vagyok vele, hogy a bajban lévő gyereket sem elküldeni kell, hanem megfürdetni, tanítani, a beteget sem temetjük, hanem gyógyítjuk. Régóta gondolkoztam azon, hogy el kéne mennünk Nyugat-Európába, lefújni kicsit a hamut a parázsról.
Vigyük el a magyar keresztények üzenetét nyugati testvéreinknek”
A mi feladatunk volna?
Tudja-e, ki volt Szent István uralkodása végéig Magyar­ország védőszentje?
István király Szűz Máriának ajánlotta fel az országot.
A teljes cikk a www.mandiner.hu oldalán olvasható