Tusnádfürdő, tanévzáró: Június 12, 18.oo óra.

Jézus Szentséges Szíve!!

Alacoque Szent Margit (1647-1690) vizitációs nővér egy látomásában kapta az ünneplés mai formáját: Azt akarom, hogy Úrnapja nyolcada utáni pénteken az egész Egyházban Szívem tiszteletére ünnepet tartsanak… Azoknak a nevei, akik az én isteni szívemet tisztelik és ezt az ájtatosságot az emberek között terjesztik, legyenek szívembe írva és én sohasem akarom onnan kitörölni azokat”.

 

Az ünnepet XIII. Kelemen pápa 1765-ben jóváhagyta, 1856-ban IX. Pius pápa az egész Egyházba bevezette, majd XIII. Leó pápa 1889-ben elsőrendű ünneppé tette. Pünkösd után, a második vasárnapot követő pénteken ünnepeljük. Főünnep.

 

Jézus Szentséges Szívét engesztelésül felajánlott szentáldozással ünnepeljük.  Milyen szép lenne, ha ezen a napon elvégeznénk a szentgyónást és áldoznánk szeretettel, bizalommal!! Ezért is, most pénteken június 12-én, 18.oo órától Tusnádfürdőn a helybeli katolikus templomban gyermekeinkkel egy szentmiseáldozatot mutatunk be, melyben Jézus Szentséges Szívének felajánljuk az elmúlt tanévet, az előttünk álló szép vakációt, a Szent Ferenc Alapítvány minden egyes gyermekét, munkatársát, nagylelkű támogatóját!!

Jézus Szíve - Szerető Szív legyen a mi példaképünk, lobogjon élő, éltető szeretet a szíveinkben, még ha rósz szóval, gyűlölettel át is döfték volna!! 

Hiszek a szeretet végső győzelmében!! Csaba t. b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_7820.jpg