Jó pásztor vasárnapja!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_12299296_10207421882081874_9062362852224126793_n.jpgMáté evangéliuma 9:36-10:8.
Olvasd el az evangéliumi részt! Csendesen gondolkodjál el!! Hátha téged hív az Úr, hogy jó pásztor legyél, hogy emberhalászként munkatársa legyél Teremtődnek, a Világ Urának!? Isten ilyen szép hivatást akar adni neked, s te nem nyújtod ki érte a kezedet? Kicsinek, gyengének érzed magadat? Soha nem is leszel nagy, erős, de ha bízol Istenedben, és befogadod Őt az életedbe, akkor az Ő csodatevő ereje általad fog szeretni, jót tenni, szolgálni e világban! Bízzál Teremtődben és merj jó pásztora lenni testvéreidnek!
Szeretettel,
Csaba t.
AMIKOR LÁTTA A SOKASÁGOT KÖNYÖRÜLETESSÉGRE INDULT RAJTUK, MERT ELGYÖTÖRTEK ÉS ELHAGYATOTTAK VOLTAK, MINT A PÁSZTOR NÉLKÜL VALÓ JUHOK. AKKOR MONDTA A TANÍTVÁNYAINAK: AZ ARATNIVALÓ SOK, DE A MUNKÁS KEVÉS. KÉRJÉTEK AZ ARATÁS URÁT, HOGY KÜLDJÖN MUNKÁSOKAT AZ Ő ARATÁSÁBA. ÉS ELŐSZÓLÍTOTTA TIZENKÉT TANÍTVÁNYÁT ÉS HATALMAT ADOTT NEKIK A TISZTÁTALAN LELKEK FELETT, HOGY KIŰZZÉK ŐKET ÉS GYÓGYÍTSANAK MINDEN BETEGSÉGET ÉS MINDEN ERŐTLENSÉGET. A TIZENKÉT APOSTOL NÉVSORA PEDIG EZ: ELSŐ SIMON, AKIT PÉTERNEK HÍVNAK; ÉS TESTVÉRE ANDRÁS; ÉS JAKAB A ZEBEDEUS FIA ÉS TESTVÉRE JÁNOS; FÜLÖP ÉS BERTALAN; TAMÁS ÉS MÁTÉ, A VÁMSZEDŐ; JAKAB AZ ALFEUS FIA ÉS TADDEUS; SIMON A KÁNAÁNI ÉS JÚDÁS AZ ISKÁRIÓTES, AKI ELÁRULTA ŐT. EZT A TIZENKETTŐT KÜLDTE KI JÉZUS ÉS MEGPARANCSOLTA NEKIK : POGÁNYOK ÚTJÁRA NE TÉRJETEK LE ÉS SAMARITÁNUSOK VÁROSÁBA NE MENJETEK BE, ANNÁL INKÁBB MENJETEK IZRÁEL HÁZÁNAK ELVESZETT JUHAIHOZ. HIRDESSÉTEK MINDENÜTT: ELKÖZELÍTETT A MENNYEK ORSZÁGA! BETEGEKET GYÓGYÍTSATOK, HALOTTAKAT TÁMASSZATOK, POKLOSOKAT TISZTÍTSATOK, ÖRDÖGÖKET ŰZZETEK…