Sienai Szent Katalin

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_SzienaiSzentKatalin.jpgAz örömöket habzsoló mai embernek tudnia kellene, hogy az örömök olyanok mint a gombák, van köztük jó is, mely nem csak finom, de táplál is, de van szép számban mérges, gyilkos gomba is! Miről ismerhető fel, hogy egy öröm Istentől jött a kegyelem, vagy a lélekgyilkos gonosz horgán a kísértő csali?! E kérdésre kért és kapott Jézustól bölcs választ a mai nap szentje, Sienai Szent Katalin.
Csaba t. 
"Ebből lehet a léleknek felismerni, hogy Én vagy az ördög látogatta meg: az Én látogatásomnál először félelmet érez, később és az ima végén azonban örömet és az erények iránti vágyat. Ha azonban az ördög volt az, aki meglátogatta, akkor az elején ugyan örömet érez, de később zavarodottság és sötétség tör rá."
II. Piusz pápa avatta szentté 1461. június 29-én. 1939-ben lett Itália védőszentje Assisi Szent Ferenccel együtt, 1970-ben pedig Avilai Szent Terézzel együtt egyházdoktorrá avatták. Szent II. János Pál pápa 1999-ben Svéd Szent Brigittával és Edith Steinnel együtt Európa társvédőszentjévé nyilvánította