Krisztus felhívását komolyan veszi ...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_szenttamas20.jpgSzent Tamást sokan mint a kételkedés emberét állítják elénk! Én szeretek úgy nézni rá, mint arra az apostolra, aki Krisztus felhívását komolyan veszi - „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." Mk 16.15 Ő valóban elment a messzi Indiáig és tömegeket térített, keresztelt meg.

Milyen jó lenne, ha mi is Krisztus parancsára, Szent Tamás példájára rá mernénk lépni az evangélium hirdetésének rögös útjára. Sajnos a mai események is azt bizonyítják, hogy a világunk vagy rátér az Isten szeretet útjára, vagy gyilkos indulatoktól vezérelve elpusztítja önmagát! Ma mindennél fontosabb, hogy Szent Tamás nyomdokaiba lépve elinduljunk az Evangélium drága kincsével házról házra. Nem lim - lomot, ócska vásári holmit árulunk, hanem az Életet magát kell alázattal elvigyük testvéreinknek!

12.00 Torna! Szent Tamás, egy világot bejáró apostol fizikai teljesítőképességének a teljében kell legyen, mert a testi, lelki, mentális terhelést másképpen nem fogja bírni! A teológusoknak is elő kellene írni a napi torna órát, vagy legalábbis egy kiadós focit, úszást vagy más sportot! Az apostol Jézus útján jár, és az biza keskeny és meredek, fárasztó, nehéz, embert próbáló, fizikai erőnlét nélkül a misszionárius nem képes a feladatát ellátni!

18.00 Szentmisét Déván Bonaventura testvér mutatja be, én elindulok Székelyföldre, Szent Tamás lelkületével hirdetni Krisztus evangéliumát!
Imádságos szeretetben egyek vagyunk, 
Csaba t.
2020 július 3. 

Tartalom:
1. Ferenc pápa úrnapi homíliája
2. Ferenc pápa: "Életünk legsötétebb perceiben is találkozhatunk Istennel!"
3. Alapítvány a járvány károsultjainak
4. Újra látogatható Castel Gandolfo
5. Szent II. János Pál pápa önfeláldozó testvére
6. A vincések küzdelme a szegénység ellen
7. Szakácskönyv járvány idején: "Főzzünk másoknak!"
8. Karatebajnokból szerzetesnővér
9. Éledező római ajándékboltok

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az ember nagysága pont az, hogy Isten nem rabszolgának vagy egy eszköznek tekint minket, hanem szabadon meghív mindannyiunkat, hogy a társai, a munkatársai legyünk a világ továbbteremtésében. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 13. csütörtök, Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ha teret engedtek volna...

Az inkvizíció kialakulása a XII. századra tehető, és kezdetben azok ellen irányult, akika társadalom alapvető értékeit, létalapját erőszakosan támadták, például a házasságot, a családot, az államot, némelyek egymást is megölték, hogy bizonyítsák a lélekvándorlásba vetett hitüket.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube