Szent István Bazilika, "Csak a szeretetre épülő társadalom fenntartható!" Városmisszió, 2007

Image"Soha semmi nem jogosít fel bennünket arra, hogy letérjünk a szeretet útjáról" – mondta Böjte Csaba ferences atya a nemzetközi kongresszus második napján, amelynek témája a szeretet volt.

 

 

 

 

 

 

 

Image 

 

Jézus Krisztus nem véletlenül adta tanítványainak a szeretet parancsát. Nem azt mondta, hogy ítéld el a világot, nem azt mondta hogy siránkozz a világ gonoszságán, hanem azt mondta hogy szeress. A rossz dolgok ellen csak a szeretet tud jót hozni a világba – fogalmazott Csaba atya, aki ennek a mindent átölelő szeretetnek a jegyében fejezte ki fájdalmát a meg nem született gyermekek miatt.

A Kárpát-medencei magyarság legnagyobb problémája most, amit szeretettel, segítő szeretettel kellene megoldani az nem a szabadság hiánya, hanem a meg nem született gyermekek hiánya. Vétkesek közt cinkos aki néma – emlékeztetett az előadó, majd a csobánkai Élet Házának létrejöttéről és céljairól beszélt. A szeretet nagy ajándékaként sok-sok segítséget kapott az alapítvány az épület rendbehozatalához. Az Élet Házában olyanok találhatnak menedékre, akik segítő szeretet híján az abortusz mellett döntenének. Csaba testvér elmondta: az a cél, hogy ezek az anyák megtalálják a gyermekük apjához, a családjukhoz vezető utat.
Segítsünk a körülöttünk élő testvéreknek, hogy ők is megírhassák a maguk szeretethimnuszát – kérte Csaba atya, hozzátéve: Igazából Jézus is megírhatta volna a szeretet himnuszát, de nem írta meg, hanem „kiszerette” Saulból.

A nap tanúságtevői Mádl Dalma asszony, Gorove László és Krisztina, valamint a „Szabadulás a foglyoknak” hajléktalanokat támogató francia szervezet munkatársa arról szóltak, mit jelent saját életükben a szeretet, hogyan sikerült túljutniuk életük nehézségein a másoktól kapott, és másoknak továbbadott szeretet segítségével.

 

Magyar Kurír

 

Image 

 

 

{zoomcat catid=290}