Alverna

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_tranzitus-fr.jpgA gyönyörű tavaszban fordítsuk arcunkat az élet felé, nyújtsuk kezünket az örök élet felé, melyből Teremtőnk nem csak bőségesen adni akar, de amely mindörökké a miénk lehet, hisz az nem más mint maga a dicsőséges Szentháromság!

Szent Ferenc legyen a példaképünk, ő 800 évvel ezelőtt az Alverna hegyen megtapasztalta azt a végtelen fájdalmat amit Jézus átélt a kereszten, de ugyanakkor azt a végtelen boldogságot is, amelyet Krisztus Urunk megélt a világ megváltásakor. 
Fájdalom és öröm?! Krisztus sebhelyeiből nem csak a vér sarjadt, hanem az Egyház is a maga megszámlálhatatlan megkeresztelt gyermekével, a sok-sok templomával, a bemutatott szentmisékkel, ünnepekkel, az evangélium ragyogó fényével, amelyből az évszázadok alatt oly sok, nagylelkű szent, vértanú született! 
Felszakad a test és megszületünk! Vérző, sajgó sebből születik a földi élet és az örök élet is. Szent Ferenc stigmáinak üzenete: Fájdalom nélkül nincs szeretet, nincs élet! Egymásért, az örök életért vállaljuk a létünkkel együtt járó kisebb, nagyobb  stigmákat, a szenvedést is.
Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, 
miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.
Szeretettel, 
Csaba t.