8. hét: Gyermekeiről gondoskodó mennyei Atya

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_52173564_1021184154672641_1773030012379725824_n.jpgNem vagyunk árvák! Teremtő Istenünket nem hiába szólítjuk mennyei Atyának, hisz Ő valóban, a szó legigazibb értelmében Atyánk, életet adott nekünk és gondoskodó szeretettel létben is tart! Istenemhez, mint szerető, minden gondban, bajban mellettem álló Atyámhoz forduljak bizalommal! Mindaz a szép szülői vonás mi bennem, szüleimben ott lobog, ajándék! Ki adhatta szíveinkbe a gyermekeinkről gondoskodó szülői jóságot? Csak az adhat egy - egy szép erényt, akiben mindez tökéletes, végtelen mértékkel megvan! Minden atyai, anyai szeretet mit itt a földön láthatunk, az csak gyér vízfénye a mennyei Atyánk irántunk való gondoskodó, gyermekeit féltő jósággal átölelő, gyönyörködve magasba emelő szeretetének! 

Ezen a héten nem csak imádságos szeretettel elmélkedni akarunk Istenünknek irántunk való végtelen jóságáról, atyai szeretetéről, hanem mi magunk is tudatosan gyakorolni fogjuk a gondoskodó atyai szeretetet! Viseljük figyelmes törődéssel gondját mindazoknak kiket Isten ránk bízott, és nem csak vér szerinti rokonainknak akarunk jóságos szülei, nagyszülei, nagybátyjai, nagynénjei lenni, hanem keresztgyermekeinknek sőt a barátainknak is, a lelki gyermekeinknek, a munkahelyen a ránk bízott beosztottainknak is! Atyja vagyok az általunk létrehozott, megépített, szüleinktől, őseinktől örökölt anyagi, tárgyi dolgoknak is, otthonomnak, a használati cikkeimnek, ruháimnak, mindannak minek tulajdonosa vagyok, még drága szülőföldemnek is gondviselő atyja vagyok! 
Gyermeki bizalommal szaladjak mennyei Atyánk kitárt karjai közé, és a gondoskodó atyai szeretetben megfürdetve lelkemet, én is kezdjem el tudatosan gyakorolni a jóságos gondviselő atyai, anyai szeretetet!
Isten áldása vezesse lépteinket ezen a héten is, 
Csaba t. 

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten megbocsát, szeretetével magához öleli könnyes szemű, szepegő, bűnbánó gyermekét, de az életben Ő sem tud egy „reset” gombot nyomni, nem tud meg nem történtté tenni bűnöket, amelyeknek a hatásai továbbgyűrűznek” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 21. péntek, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Hiszek Jézus Krisztusban, Isten egyszülött fiában, a mi Urunkban

Mielőtt Jézus létének misztériumát kutatnánk, tekintsük át földi életének legfontosabb eseményeit, melyeket az evangéliumokból ismerhetünk meg.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube