Karácsony jön!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_10547810_481059048702631_6042154210287840977_o.jpgIsten gyermekei meghalnak, de nyugdíjba nem mennek! Mi keresztények megvalljuk a hitvallásunkban, hogy hiszünk a szentek egységében, ezért is hozatja Ferenc pápa nagyon bölcsen az irgalmasság szentévében Rómába "dolgozni" Szent Pió atyát és Szent Leopold atyát!

 

Ferenc pápa felkérte a két ferences szentet, hogy jöjjenek 2016. február elsején a Szent Péter bazilikába, és segítsenek az irgalmasság szentévében az embereken, a világunkon, mely oly nagyon rászorul Isten irgalmasságára! 
Halottaink, szentjeink közbenjárását kérni üdvös dolog, Istentől kegyelmet kérni általuk, egyházunk szép ősi szokása! Ezért is december 15. óta, bizalommal ajánlom kéréseimet édesanyám közbenjárásával Teremtő Istenemnek! Hiszem, hogy anyai, nagymamai szíve nem változott meg, és ő most is, akárcsak egész földi élete során szeretne jósággal gondoskodni rólunk! E szent meggyőződésem alapján hittel ajánlom édesanyám kedves gyermekeinek, unokáinak, munkatársainak, barátainak, hogy Juci néni közbenjárását kérve forduljanak bizalommal ajándékosztó mennyei Atyánkhoz! Hosszú évtizedeken keresztül, a gondos rendben tartott raktárakból mindenkinek a kérését jósággal megoldotta, és ha valami nem volt a készleten, akkor sokszor ő maga szolt a támogatóinknak vagy nekem, hogy mire van szükség, még mit kellene beszerezni. Lehetett tőle kérni bármit: csilingelő varázspálcát a farsangi bálra vagy elsőáldozásra szép alkalmi kis ruhát, hógolyózáshoz meleg kesztyűt, húsvéti locsoláshoz parfümöt, bármilyen lábra bármilyen cipőt, sálat, sapkát, iskolatáskát, tanszert, ruhát bármilyen alkalomra! Volt, hogy én is akartam segíteni, egykettőre megoldani a ruhaosztást gyorsan férfiasan, de akkor biza határozottan leintett, közvetített az apai szigor és a sok-sok élénk fantáziájú lány különféle elképzelése között! Fülemben cseng szelíd hangja: "fiam nem jó az a cipő annak a kislánynak, nem talál a téli kabátjához, és nem érezné jól magát benne, add oda inkább ezt neki, hátha szeretni fogja"!
Karácsony jön! Szeretettel biztatlak, hogy gyászunkban ne hagyjuk munka nélkül Juci nénit! Merjétek most is imáitokban elmondani kéréseiteket neki, hiszem, hogy most már ott a mennyek országában a földinél sokkal nagyobb raktárakat bízott rá az Isten, most már biztos, hogy bőségesen van amiből kéréseinket teljesítse! Bátran fogalmazzuk meg azt amire szükségünk van lelki, szellemi életünk kibontakozásához, boldogulásunkhoz, mert hiszem, hogy ott az égben minden gondunkra, problémánkra Isten irgalmából megvan a megoldás, és ha valaki azt szorgalmasan megkeresi és átnyújtja nekünk, akkor talán maga a jó Isten is boldogabb lesz!
Bizalommal kérjük Juci néni közbenjárásával Istenünk segítségét!
Szeretettel,
Csaba t.