Szeretet-Cunami!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_7275.jpgKrisztus Király ünnepe utáni időben, az egyházi év utolsó napjaiban a végső dolgokról elmélkedünk! Végső dolgok, görögül: Az eszkatológia (az eszkhaton = ’végső, utolsó’ és logosz = ’tudomány’ görög szóból) – a túlvilágról és a legtávolabbi jövőről szóló tanítás.

 
 
Mit tanít a mi Mesterünk ezekről a dolgokról?
Azt a napot pedig és azt az órát senki nem tudja, sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül.
1Thessz 5,1-2
Mert ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is. Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Nóé bement a bárkába, és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezőn, az egyik felvétetik, a másik otthagyatik, két asszony őröl a kézimalommal, az egyik felvétetik, a másik otthagyatik. Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok! Gondoljatok arra, ha tudná a ház ura, hogy mikor jön el éjjel a tolvaj, akkor virrasztana, és nem hagyná, hogy betörjenek a házába. (2Pt 3,10 ; Jel 3,3). Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok! (Jel 16,15)
Mit hoz a holnap? Nem tudjuk, de ezt a karanténba zárt, elcsendesedett időt jó ha felhasználjuk és lelkünkben, környezetünkben rendet teremtünk. Próbáljunk mindenkivel kiengesztelődni, elszámolni. A megkezdett munkáinkat szépen befejezni, mindent Isten akarata szerint elrendezni! De legfőképpen kezdjünk el bizalommal, nagyon - nagyon szeretni.
Jézus Krisztus egy parancsolatot adott minden idők, minden emberének, amit Ő maga főparancsnak nevezett és ez nem a félelem, a kétségbeesés, a pánik törvénye, hanem a szeretet parancsa! Kezdjük el lángoló szeretettel imádni az Istent, és felebarátainkat őszintén szeretni. Ne csak plátói sóhajtozások hagyják el a lelkünket, hanem lépjünk a cselekvő szeretet útjára. Ezért is kezdtem támogatni egy Jézus Szentséges Szíve tiszteletére épülő szentélyt Székelyudvarhely vidékén! Hadd lássa a jó Isten, hogy mi nem az Ő igazságos ítéletétől félünk  amúgy amit megérdemlünk, hanem azért imádkozunk, hogy az Ő Végtelen irgalmas szívéből, világunkat megújító szeretet áradjon ki mindannyiunkra!
Nemcsak kérjük Isten kiáradó szeretetét, hanem mi magunk is egymással szemben kezdjük el árasztani önzetlenül a szeretetünket! Legyünk nagyvonalúak, nagylelkűek, bízzunk egymásban, ajándékozzuk meg egymást irgalmas megbocsájtásunkkal, halmozzuk el egymást figyelmességgel, szeretettel, ajándékokkal.... 
Használjuk ki ezeket a napokat egy mindent elmosó szeretet-cunami indítására, hátha a jóságunk, mint mindent megtisztít vihar elmossa félelmeinkkel együtt ezt a vírust is!
Kisebb testvéretek,
Csaba t.
 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 22. péntek, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube