Békéért imádkozom

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_93419756_1770904803051376_5009407828352303104_o.jpgA mai Evangéliumi rész olvasva a városokra, a templomokra gondolok szorongva: 

"Abban az időben, amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a (jeruzsálemi) templom, Jézus ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak.” Lk 21,5
Uram, a kórház csendjében békéért imádkozom. Tudom, hogy te aki Szent Fiadat feláldoztad értünk, soha nem fogsz elítélni bennünket, de azt is tudom, hogy az emberi butaság, kapzsi önzőség, a bűn nem kegyelmez senkinek. Igen, mi nem a te isteni igazságosságod miatt szenvedünk, hanem azért mert letértünk a szeretet, a párbeszéd, a kitartó, becsületes munka útjáról és ilyenkor, mint az útpályát elhagyó autó csapódunk az árokba!
Magunk erejéből nem látjuk a kiutat, de bízunk Benned, mert a bölcs atyai szív már sokszor mutatott gondoskodó jósággal továbbvezető utat gyermekeiek! Adventre készülve arra kérlek, hogy harmatozz bölcsességet, nyugalmat, kompromisszumra való készséget e megbolydult világba! Segíts bennünket papjaidat, hogy ne temessük gyászolva e világot, hanem rád hallgatva, prófétai bátorsággal utat mutassunk a sodródó testvéreinknek! Adj igaz és bölcs szavakat a tanárok, politikusok, orvosok, közírók szájába, hogy nyugalmat, a remény lángját hordozzuk nap mint nap, különösképpen a gyermekek és az idősek körében! Sajnos sokan félnek kimenni, félnek bárkivel is találkozni, és ez a folyamatos szorongás, iszony darabokra szedi az életünket!
Karácsonykor te mertél közénk jönni, nem féltél velünk egy asztalhoz ülni. Adventre készülve, ezt a bizalmat, ezt a bátorságot kérem alázattal, mindannyiunk számára Istenem! Erősíts meg bennünket a hitben, reményben és az életünknek értelmet adó szent szeretetben!
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 22. péntek, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube