Használjuk talentumainkat!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_127723599_1995973670544487_9168118445826522142_n.jpgÉletem nagy kérdése: Rezignált beletörődéssel elfogadjuk önmagunkat, környezetünket, a világot olyannak amilyen, amilyennek mások alakítják, vagy egy tudatos önnevelő, képző, formáló erővé válok? Saját szabadságharcomat a kezembe veszem, vagy hagyom, hogy sodródjak a mindennapokban?!

A teremtés hajnalán, még a bűnbeesés előtt Teremtőm világos útmutatást ad: "Szaporodjatok és sokasodjatok, és hajtsátok uralmatok alá a földet" Teremtés könyve 1,28 Jézus Krisztus is világos választ ad: "Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!" (Mt 5,48)
Isten azt akarja, hogy mi uraljuk önmagunkat, környezetünket szelíd jósággal, bölcs, gondoskodó szeretettel. Isten nekünk gyógyító, tanító, vigasztaló, erőt adó képességeket ajándékozott! Használjuk ezeket a talentumokat a magunk és környezetünk javára!
Azzal, hogy reggel felkelek, megmosakszom, imádkozom, környezetemet rendbe teszem, már jó irányba indultam el! Ne álljak meg, keressek bölcs trénert, mestert, beszéljem meg vele a jó szándékkal átgondolt elképzeléseimet és kitartó, alázatos munkával kezdjem el napról-napra valóra váltan a pontosan megfogalmazott feladatokat!
Egészen biztos, hogy nem késő, bontsam ki önmagamban a békés szabadságharc zászlaját!
Szeretettel biztatlak, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 22. péntek, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube