2019. május 15. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_jezuskereszten19.jpgJézus újból és újból tanúságot tesz a Szentháromság szeretetközösségéről, melyből nem vagyunk kizárva mi sem! "Gyertek hozzám mindnyájan" - mondja Jézus, és ez nem egy amolyan költői meghívó, hanem egy valós meghívás az isteni szeretetközösségbe!  Európának és a fejlett világnak a tragédiája, hogy nem keressük az élő személyes Istennel való kapcsolatot, hanem beérjük az anyagi világ örömeivel, e sok ócska lim - lommal, ruhákkal, drága ételekkel, autókkal, kriptaként magasodó házakkal, egymás előtti üres hencegéssel! Azt hisszük, hogy mindent megtehetünk, mindent kipróbálhatunk, de össze-vissza matatásunk, idétlen viselkedésünk nem boldoggá, hanem Isten majmához, a gonosz lélekhez tesz hasonlóvá! 
Bár tudom, hogy nem érdemlem meg, én mégsem valami alamizsnát várok el Teremtőmtől, hanem azt, hogy fogja meg a kezemet és ültessen asztalához. Arra vágyom, hogy emelje rám jóságosan tekintetét, bízzon meg bármilyen kis nyúlfarkincáju feladattal, hogy hasznos lehessek számára! Hiszek Jézus Krisztusban és abban is aki küldte őt, a mennyei Atyában, és ez engem boldoggá tesz, ez nekem a mindennapi munkához, a rosszcsont gyerekek szeretetéhez, ha elesek az újrakezdéshez, minden szükségletemben erőt ad! Jó a Szentháromság közösségéhez tartozni már itt ezen a földön, mert e nagycsaládban mindig békesség van, ide ha az imádság csendjébe belépek, mindig olyan jó szeretetteljes bizakodás, a csillogó reménység nyugtató melege fogad, ha eltévedek gyermeki naiv futkorászásban, van ahova visszatérjek, és ha bűnbe esve megütöm magamat, itt nem ítélkeznek, hanem gyógyítanak! 
Tudom, hogy te is kicsi vagy, de biztatlak, fogd cókmókodat és gyere imádságos szeretettel költözz Istenünk házába, mennyei Atyánk a tékozló fiút is hazavárja....
Szeretettel, 
Csaba t. 
Evangélium
Abban az időben Jézus hangos szóval hirdette: Aki bennem hisz, nem énbennem hisz, hanem abban, aki küldött engem. Aki engem lát, azt látja, aki küldött engem. Én világosságul jöttem e világra, hogy aki bennem hisz, ne maradjon sötétségben. Aki hallgatja ugyan tanításomat, de nem tartja meg, azt nem én ítélem el, mert hiszen nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem hogy megváltsam a világot. Van bírája annak, aki megvet, és nem fogadja el tanításomat. A tőlem hirdetett ige ítéli el őt az utolsó napon. Mert én nem magamtól beszéltem, hanem az Atya, aki küldött engem, hagyta meg nekem, hogy mit mondjak és mit hirdessek. Tudom, hogy az ő parancsa örök élet. Amit tehát hirdetek, úgy hirdetem, amint az Atya mondta nekem.  
Jn 12,44-50