2019. május 18. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_60775717_2755641454477519_406118960614866944_n.jpg"Ha kértek valamit a nevemben, azt teljesítem.”  Jn 14,7-14 
Emlékszem, fent a Hargitán, még bányász koromban kerestem egy kis albérletet, aztán kaptam egy elhagyott, düledező épületet, benne egyetlen szoba volt lakható, azt kimeszeltem és beköltöztem. Nagyon romos volt körülöttem minden, nem volt fürdőszoba, víz, de összeraktunk a barátaimmal egy tégla kályhát, fa volt elég és a méteres hó alatt, úgy éreztem magamat, mint aki hazaért!! Jöttek a barátaim, és abban a pici szobában mindenkinek szorítottunk helyet! Akkoriban azért imádkoztam, hogy akkora házam legyen, hogy mindenkinek ki az ajtómon kopogtat bátran befogadhassam! 
Az évek elteltek, ma Istennek hála több ezer gyermeknek tudok ételt, szállást, jó szót adni!! Isten megszaporította azt a szinte semmit amim volt, nagylelkűen meghallgatta az imánkat és betölti minden jóval nagycsaládunkat!! Örömteli hálával borulok térdre Istenem előtt, aki nem csak ígér, de az ígéreteit túlcsorduló szeretettel teljesíti az Ő gyermekének!! Ezért is bátran merem mondani testvérem, hogy lelked mélyének szentélyében keresd fel Teremtő Istenedet és nagy nagy alázattal mond el neki kérésedet, fogalmazd meg mindazt amire szükséged van és bízd az Úrra sorsodat!  Isten velünk van, felelőtlenül nem ígérget, ezért én hiszem, hogy a térden álló ember Isten akaratából mindenható!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Evangélium
Az utolsó vacsorán Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok.” Fülöp megjegyezte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk.” Jézus így válaszolt: „Már olyan régóta veletek vagyok, és nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, az látja az Atyát is. Hogyan mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed talán, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, és a tetteket is Atyám cselekszi, aki bennem van. Higgyétek el, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem! Ha másért nem, legalább a tetteimért higgyétek! Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket fogja végbevinni, amelyeket én cselekszem, sőt még nagyobbakat is tehet azoknál, mert én az Atyához megyek. Bármit kértek majd nevemben az Atyától, megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban. Ha pedig tőlem kértek valamit a nevemben, azt is teljesítem.”  
Jn 14,7-14

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten nem akar bennünket manipulálni, erőszakkal valamire rávenni, hanem azt szeretné, hogy tudatosan döntsünk a szeretet mellett. Ő egy felnőtt ember tudatos döntését kéri tőlünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 17. csütörtök, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igazán fontos dolgok

Ha tornázunk, az izmaink nem elvásnak a sok erőfeszítéstől, edzéstől, hanem megerősödnek, egyre több terhelést bírnak. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube