Építsetek Krisztusra alapozott új emberiséget

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_epitespapauzenet.jpgNagy a baj, de mit használ ha elkezdünk szomorkodni? Az előttünk álló munkát fel kell vállalni és el kell becsülettel végezni, nem nyafogni, sírni a gondokat látva! Időt, energiát lehet pazarolni a dühöngésre, acsarkodásra, de attól egyetlen kő sem fog a helyére kerülni....

Az újrakezdés reményével, 

Csaba t. 
„Legyetek egy új emberiség építői, amely Jézus Krisztusban gyökerezik” – hangzik Ferenc pápa üzenete, melyet Nagyboldogasszony napján küldött Michel Aupetit párizsi érseknek és az egyházmegye híveinek.
Négy hónappal a Notre-Dame-székesegyházat pusztító tűzvész után a hívek a Szajnán átívelő Szent Lajos hídnál gyülekeztek össze, hogy onnét induljanak a hagyományos körmenetre, melyet a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének napján tartanak a sziget utcáin.
Több száz hívő jelenlétében, Ave Mariát énekelve indult a processzió csütörtökön délelőtt a Saint-Sulpice-templom felé, ahol Michel Aupetit párizsi érsek szentmisét mutatott be. A hagyomány szerint ez alkalommal is megújították XIII. Lajos király fogadalmát, mellyel 1638. február 10-én Franciaországot a Szűzanyának ajánlotta.
Ferenc pápa erre az alkalomra küldött üzenete – mely Pietro Parolin bíboros aláírásával érkezett a francia fővárosba – „lelki közelségéről” biztosítja a híveket. A pápai üzenetet a szentmise végén Patrick Chauvet atya, a Notre-Dame-székesegyház igazgatója olvasta fel: „Mint egy igazi anya, Mária velünk együtt jár, velünk harcol és fáradhatatlanul védelmezi Isten szeretetének a közelségét. Osztozik minden nép történetében, mely megkapta az evangéliumot, ami immár történelmi identitásának a részét képezi”.
Ferenc pápa üzenetében „Szűz Mária közbenjárására azt kéri az Istentől, hogy a székesegyház, ami egy építészeti gyöngyszem, újjáépítése legyen a hit újjáéledésének a jele a hívekben. A reménységgel eltelt hívek családjaikban és közösségeikben legyenek a Jézus Krisztusban gyökerező új emberiség építői”.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten számára mi nem egyszer használatos zsebkendők vagyunk. Ő képes megtisztítani és újabb szent feladatokat adni nekünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 24. hétfő, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mielőtt tanítványokat gyűjtött maga köré...

Mielőtt tanítványokat gyűjtött maga köré, és járni kezdte Júdea és Galilea településeit, negyven napig böjtölt; vadállatok között élt, és angyalok szolgáltak neki.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube