Dal született a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_eukarisztiaalkdalszul.jpgAz egy év múlva kezdődő budapesti katolikus világtalálkozóra való felkészülést segíti a szerzemény.

Minden forrásom belőled fakad - ez a mottója a 2020. szeptember 13-án kezdődő rendezvénynek. Ezt az üzenetet dolgozta fel "NEKünk adtad magad" című dalában Gégény István, a SZEMlélek főszerkesztője. A médiaszakembernek 1997 óta születnek dalai, részt vett az imperfectum együttes megalapításában is.
A nekdal.hu honlapon a dal videóklipje mellett letölthető a stúdiófelvétel, az énekmentes – karaoke – változat, valamint a dal kottája és akkordos szövege.
Fontos szempont volt a megalkotásánál, hogy a szöveg a kor nyelvén, hűen fejtse ki a kongresszus mottójának üzenetét, eközben a dallam egyszerű legyen, így minél többen énekelhessék, templomi kórusok, közösségek is könnyen megtanulhassák, előadhassák.

https://szemlelek.net

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Sajnos, a mai világban sokan úgy érzik, ha nem csinálnak valami rendkívülit, nem kerülnek be a televízióba, a médiába, nem lesznek sztárok, az életük elhibázott, szürke és értelmetlen. Egyáltalán nem így van, mennyire jó tudni azt, hogy hétköznapi kötelességeink teljesítésével mi is felnőhetünk a mennyek országához. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 16. szerda, Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Formálodás

Mindig kicsiben kell kezdeni. Isten a világnak kis morzsáját rakja a kezünkbe, azt kell nagy szeretettel formálnunk, „újrateremtenünk”.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube