A börtönbizottság jóváhagyta Beke István feltételes szabadlábra helyezését

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_20200625185406.jpgA feketehalmi börtön bizottsága csütörtökön másodszor tárgyalta a terrorizmus vádjával öt évre bebörtönzött Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését. Szőcs Zoltán egy hónappal később nyújthatja be ismét erre vonatkozó beadványát.

Habár a börtön bizottsága először is pozitívan véleményezte Beke István és Szőcs Zoltán kérését, hiszen mindkettőjüknek jó magaviselete volt, és amikor lehetett, dolgoztak, tanfolyamokon vettek részt, a vádat képviselő ügyész, majd a bíró szerint még nem telt el annyi idő, hogy Szőcs Zoltán fel tudja fogni tettei súlyát, Beke Istvánnak pedig „ilyen rövid idő nem volt elegendő megjavulásához”.
Beke István újabb feltételes szabadlábra helyezési kérése júliusban ismét a Brassói Bírósághoz kerül, és ha valamelyik fél fellebbez, akkor a végső szót a Brassó Megyei Törvényszék mondja ki. Amennyiben fellebbezésüket nem fogadják el, a két „vármegyés” ifjú leghamarabb a jövő év februárjában, illetve márciusában szabadulhat a feketehalmi börtönből.
www.3szek.ro
Kép: Szőcs Zoltán és Beke István. A szerző archív felvétele